Nickerie.Net, woensdag 05 juni 2013


VHP: Cultuur is kern sociaal bestaan

Paramaribo - Cultuur is de kern van ons sociaal bestaan. Zij bepaalt mede onze identiteit, onze ambities en onze relaties met anderen en de wereld. De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) is zeer ingenomen dat de Hindostaanse immigranten ondanks alle barrières hun cultuur hebben weten te behouden.

02e21feceb97e2830737e39e2e8353fe.jpgDe Brits-Indische immigranten in het ruim van een schip. (Foto: fortnieuwamsterdam)

Cultuur geeft vorm aan de plaats en omgeving waarin we wonen alsook de levensstijl die we ontwikkelen. Erfgoed, beeldende kunst en voorstellingen met publiek, bioscoop, muziek, publicaties, mode of ontwerp zijn nadrukkelijk aanwezig in het dagelijkse leven, zegt de politieke partij.

In zijn boodschap in verband met 140 jaar Hindostaanse Immigratie vandaag, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi: “Als partij zijn wij bijzonder blij dat ofschoon wij in een multiculturele samenleving met uiteenlopende culturen wonen, wij vreedzaam naast en met elkaar leven.” Hij vindt het zeer prijzenswaardig dat de andere bevolkingsgroepen hun cultuur hoog in het vaandel houden.

Achteruitgang waarden en normen Santokhi merkt op dat normen en waarden tegenwoordig niet in acht worden genomen. “We leven in een tijd waarin veel normen en waarden verloren dreigen te gaan, te midden van de hedendaagse invloeden.” Hij wijst erop dat normen en waarden ook deel uitmaken van onze cultuur. De VHP-voorman doet een oproep om de achteruitgang van normen en waarden een halt toe te roepen.

Tussen 1873 en 1916 zijn ongeveer 34.000 Hindostanen naar Suriname gekomen, waarvan ongeveer 11.000 zijn teruggekeerd naar India. Vandaag herdenkt Suriname dat de eerste 399 Brits-Indische immigranten 140 jaar geleden voet aan wal hebben gezet. Ze kwamen er als contractarbeider (kantraki) met de bedoeling na een tijdelijk verblijf terug te keren naar India.

De VHP benadrukt dat de Hindostaanse gemeenschap voortdurend een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van ons land. Ze is blij dat deze groep een waardige plaats inneemt in onze maatschappij.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

05-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics