Nickerie.Net, donderdag 13 juni 2013


Hok gaf onvolledige lijst concessiehouders

PARAMARIBO - De minister van Natuurlijke Hulpbronnen Jim Hok heeft een onvolledige namenlijst van concessiehouders gestuurd naar president Desiré Bouterse. Tijdens de behandeling van de Wet Spaar-en Stabiliteitsfonds dinsdag in DNA reageerden verschillende parlementariërs verbaasd en verontwaardigd hierop. De minister stuurde in eerste instantie een andere versie naar de president. Hierna stuurde hij een tweede gecorrigeerde versie met enkele wijzigingen. Nu blijkt dat de tweede versie ook niet de juiste is. Zo zouden er meer mensen een concessie hebben gehad dan werd vermeld op de tweede lijst.

De minister zou met opzet een aantal namen hebben verwijderd. Ook zouden de personen, wier namen wel op de lijst staan, meerdere concessies hebben verkregen dan werd vermeld in de opgave. Verschillende DNA-leden reageerde verontwaardigd op de mededeling. In een vraaggesprek zegt NPS-parlementariër Arthur Tjin-ATsoi dat hij ook begrepen heeft dat de tweede lijst onvolledig is.

Hij zegt dat op 20 mei de eerste versie werd aangeleverd, waarna tijdens een andere vergadering een tweede versie werd gestuurd. “En daarna hoorde ik weer dat de lijst onvolledig was en dat de president niet tevreden was over de gang van zaken met betrekking tot het handelen van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

Anders was die 600.000 hectare van één van de voorzitters van het onderhandelingsteam van beide gouddeals ook niet teruggedraaid. Eerst was er niets aan de hand. Nu het teruggedraaid is betekent het dat er wel wat aan de hand is’’, aldus TjinA-Tsoi. Nieuw Suriname parlementariër Harish Monorath is verontwaardigd over het feit dat de minister een onvolledige lijst heeft opgestuurd naar DNA.

Volgens zeggen van Monorath zijn er continu delen van de regering bezig met het roven van het land en trachten dit nota bene ook geheim te houden. Monorath is van oordeel dat de regering totaal heeft gefaald als het aankomt op het vraagstuk van gronden. Volgens enkele NDP-toppers staat de NHminister ook op de zwarte lijst van de president. De president zelf houdt de lippen stijf op elkaar.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/No Spang

13-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics