Nickerie.Net, dinsdag 18 juni 2013


Familie vermiste Jimmy Felter teleurgesteld in overheid

18/06/2013

Nickerie - De familieleden van de vermiste Jimmy Felter van Apoera voelen zich in de steek gelaten door de overheid. Ze vinden dat autoriteiten weinig helpen om hun familielid terug te vinden. Sinds de zoektocht donderdag is begonnen, zijn slechts een politieman en twee soldaten betrokken bij de zoekactie.

Stanley Benschop, de gewestelijke politiecommandant, heeft toegezegd meer manschappen in te zetten als Jimmy Felter maandag niet gevonden wordtStanley Benschop, de gewestelijke politiecommandant, heeft toegezegd meer manschappen in te zetten als Jimmy Felter maandag niet gevonden wordt Foto: dWT Archief

"We zijn al vijf dagen bezig, maar we merken niet op dat de overheid meer manschappen stuurt naar het gebied. We vinden ze echt laks", klaagt Iwan Felter, broer van de vermiste man. Ook draaien de familie en dorpsgenoten ze zelf op voor de kosten van de zoektocht. Ze moeten telkens brandstof kopen voor boottransport naar Kaboerikreek, waar Jimmy woensdag was gaan jagen.

Volgens Stanley Benschop, gewestelijk politiecommandant, is er een tekort aan politiemanen in Apoera. Nu zijn daar drie politieagenten gestationeerd. "Niet iedereen kan de post verlaten", zegt Benschop.

Benschop heeft toegezegd dat als Felter maandag niet gevonden wordt meer dan tien mannen worden ingezet. Mogelijk zal ook een helikopter ingezet worden. De reden dat niet eerder extra manschappen naar het gebied zijn gestuurd is omdat een groep van vijftien lokale bewoners mee zoekt. "Inheemsen zijn de beste boskenners en zij alleen kennen dat gebied", vindt Benschop.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

18-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics