Nickerie.Net, donderdag 20 juni 2013


Verplichte knipbeurt voor Mulo-scholieren Nickerie

19/06/2013 15:12 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De leiding van de Sitalsingschool (Mulo III) in Nickerie heeft woensdag het haar van elf jongens tegen hun wil laten kort knippen. Rita Chotoe, inspectrice VOJ- Onderwijs in Nickerie, zegt dat ze door een anonieme beller in kennis is gesteld over deze verplichte knipbeurt op Mulo III.

Verplichte knipbeurt voor Mulo-scholieren Nickerie

Verplichte knipbeurt voor Mulo-scholieren Nickerie  Foto: Claudio Barker

De inspectrice heeft gelijk contact gezocht met de schoolleiding voor nadere uitleg. Directrice Livia Pelswijk bevestigde het geval en zei dat ze herhaaldelijk aan de bel heeft getrokken, maar toch kwamen de kinderen met lang haar op school en was ze genoodzaakt een kapper in te huren.

Chotoe is het niet eens met de handelswijze van de schoolleiding en keurt het af. "Dit is absoluut niet de werkwijze waarop we de kinderen moeten corrigeren. We moeten helemaal niet aan de kinderen komen. Natuurlijk is er wel een schoolregelement waarin regels staan hoe de kinderen op school moeten verschijnen", zegt Chotoe die er vanuit gaat dat deze jongens zich zeer waarschijnlijk niet aan de regels hebben gehouden.

Chotoe heeft gehoord dat de ouders ook in kennis waren gesteld, maar dat die geen gehoor aan de boodschap van de schoolleiding hebben gegeven.

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

19-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics