Nickerie.Net, donderdag 27 juni 2013


NPS neemt afscheid van Carmelita Fereira

Nickerie - "Bedankt Carmelita, bedankt. De Nationale Partij Suriname (NPS) is jou zeer dankbaar." Zo betuigde Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, erkentelijkheid aan Carmelita Ferreira. Zij overleed op 23 juni aan de gevolgen van kanker. De NPS heeft woensdagavond een herdenkingsdienst gehouden voor de 'dya dya uma'.

8075128426145679863495a5f5f08fa8.jpgNPS neemt afscheid van hoofdbestuurslid Carmelita Fereira.

Fereira was twee termijnen assembleelid voor de NPS en vertegenwoordigde het district Nickerie. Zij was hoofdbestuurslid van de NPS. Behalve de leiders van het Nieuw Front waren ook Carl Breeveld van DOE, Celcius Waterberg en Caprino Alendy van de BEP afscheid komen nemen. "Een zachte vrouw, maar scherp wanneer het nodig was. "Iemand wiens gegeven woord waarde had" en "een vechter in de assemblee" zijn enkele van de beschrijvingen voor Fereira. De dienst werd geleid door pater Esteban Kross.

Amen

Rolande Soetiana Young, was erbij toen haar moeder de laatste adem uitblies. Zij deelde haar ervaring met het publiek. "Zij is zeer vredig en vol vertrouwen in God, rustig en kalm ingeslapen. Voor zij stierf heeft zij een zuster gevraagd om samen te bidden. Haar laatste woord was 'Amen'. Daarna heeft zij nog vijf keer geademd en toen zijn de engelen gekomen en hebben haar naar het Eeuwige Licht begeleid." Fereira laat haar echtgenoot en drie kinderen achter.

Toen de lijkwagen aankwam, barsten de NPS'ers uit in luid gezang. In een kring rond de kist werd zingend de laatste eer betoond "gi a dya dya uma die zich niet zomaar uit het veld liet slaan door haar kracht, doorzetting, geloof en eerlijkheid." Tot aan de deur van de wagen werd de kist begeleid met 'swiet swiet tangi ya.' Carmeilta Fereira wordt vrijdag in Nickerie begraven. Zij werd 58 jaar.

René Gompers

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

27-06-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics