Nickerie.Net, woensdag 03 juli 2013


Fanny's taxi busje over de kop - één dode

03/07/2013

PARAMARIBO - Woensdagochtend omstreeks negen uur heeft zich een verkeersongeluk voorgedaan aan de Oost-Westverbinding. De 75-jarige Dorisma Brewster uit Paramaribo is daarbij om het leven gekomen, zo meldt politievoorlichter Drophatie Ramkhelawan.

Volgens haar kwam het busje dat als taxi fungeerde, vanuit Paramaribo richting Nickerie. Enkele kilometers voorbij de Coppenamebrug verloor de chauffeur de controle over het stuur, waardoor het voertuig over de kop sloeg. Uit onderzoek is gebleken dat de chauffeur niet onder invloed van alcohol was en over een geldig rijbewijs beschikte.

Ter hoogte van de rotonde te Groningen (Saramacca) nam een ander bestuurder die uit Nickerie kwam over van zijn collega en nam plaats achter het stuur. Volgens verklaring van deze bestuurder kreeg hij ter hoogte van km 103 een black-out en viel in slaap. Hij moet 60 meter op de linker berm hebben gereden en vervolgens de weg van links naar rechts hebben doorkruist. Op de rechter berm moet hij heel hard zijn stuur hebben gedraaid en gezwenkt, waardoor de autobus over de kop ging. Twee inzittenden zijn daarbij uit het voertuig geslingerd.

Er waren acht personen in het busje inclusief de chauffeur. De andere inzittenden liepen lichte letsels op en zijn voor medische behandeling afgevoerd naar de dichtst bijzijnde polikliniek. Het verongelukte busje was een van de voertuigen van transportbedrijf Fanny's uit Nickerie. Dit bedrijf rijdt meerdere keren per dag met passagiers van Nickerie naar Paramaribo en terug.

Een grondig onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze toedracht is van dit ongeluk met dodelijk gevolg. De laatste jaren is er steeds meer kritiek op de taxidiensten Fanny's. De chauffeurs worden steeds meer belast met allerlei ander taken, zoals het bezorgen van bloemen, taarten, poststukken en nog van alles wat er bij kan. Chauffeurs worden ook belast met journalistieke taken. Passagiers hebben regelmatig verbaasd zitten te kijken wat de chauffeurs nou precies aan het doen was, anders dan vooral op het verkeer te letten. Dit komt de concentratie van de chauffeurs niet ten goede. Een groot deel van de rit zitten de chauffeurs continu te bellen. 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT / Fos Network

03-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics