Nickerie.Net, vrijdag 05 juli 2013


Girjasing wil opheldering medische blunder Nickerie

04/07/2013 02:03 - Ivan Cairo

PARAMARIBO - VHP-parlementariŽr Sheilendra Girjasing wil duidelijkheid van minister Michel Blokland van Volksgezondheid over de medische blunder in het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie die onlangs bekend werd. Een vrouw is tussen 17 januari en 24 juni dit jaar acht keer geopereerd. Bij de voorlaatste operatie werd ontdekt dat tijdens de eerste ingreep een gaascompres van dertig bij dertig centimeter in haar buikholte is achtergelaten.

Dit gaascompres stak ruim een half jaar lang in de buikholte van een patiŽnt, nadat ze in het streekziekenhuis in Nickerie was geopereerd.Dit gaascompres stak ruim een half jaar lang in de buikholte van een patiŽnt, nadat ze in het streekziekenhuis in Nickerie was geopereerd.

In een eenentwintig vragen tellende brief eist Girjasing opheldering van minister Blokland. Zo wil hij weten of de minister ervan op de hoogte is dat de familie van de patiŽnt deze kwestie schriftelijk onder de aandacht van de Geneeskundige Commissie van Volksgezondheid heeft gebracht, met het verzoek een diepgaand onderzoek in te stellen.

Ook wil Girjasing weten of het klopt dat de familie van de patiŽnt de directie van het ziekenhuis regelmatig heeft geÔnformeerd over "de slecht uitgevoerde medische ingrepen door volgens hen onbekwame artsen" en of er maatregelen tegen hen zijn getroffen. Verder wil hij geÔnformeerd worden of de betreffende artsen bevoegd waren te opereren en of ze zijn ingeschreven in het Specialistenregister in Suriname.

De politicus vraagt verder of minister Blokland ook vindt dat er in dit geval sprake is van "grove nalatigheid, ondeskundige aanpak en mishandeling, casu quo marteling, van de patiŽnt en welke maatregelen zijn getroffen om herhaling" in het streekziekenhuis te voorkomen.

Girjasing is van mening dat door de blunder het vertrouwen in het Streekziekenhuis ernstig is geschaad en er daardoor grote onrust en onzekerheid heerst in de gemeenschap.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

05-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics