Nickerie.Net, zaterdag 06 juli 2013


Santokhi veegt de vloer aan met beleid regering

Paramaribo - Door ministers naar huis te sturen, komen er geen oplossingen. De corruptie moet worden bestreden. De veiligheidssituatie dient te worden aangepakt. De regering moet verantwoording afleggen; dat vereist behoorlijk bestuur. Over een jaar en tien maanden zijn er verkiezingen. De VHP zal een alternatief bieden aan de kiezer, want in drie jaar tijd heeft de regering de vele beloften niet waargemaakt.

e7b1d551065c36cbedaf7abea565e556.jpgVHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi vrijdagavond in 'de Olifant'.

Dit zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi vrijdagavond tijdens een vergadering in stichting 'de Olifant' aan de Jagernath Lachmonstraat. Santokhi merkt op dat de criminaliteit enorm is toegenomen. Er zijn zes tot zeven berovingen per dag. Hij heeft uitgezocht dat de informatie niet naar de pers mag gaan, waardoor de samenleving niet op de hoogte is hiervan. "Terwijl criminelen ontvluchten uit gevangenissen en politiecellen, roept de minister van Justitie en Politie hen op om zich aan te melden", merkt Santokhi honend op. Wat hem betreft kan Edward Belfort liever minister van Volksgezondheid worden en een kraamkliniek beginnen, "want alleen zwangere vrouwen melden zich bij hem aan".

Achteruit gegaan

Santokhi heeft ook geen goed woord over voor het beleid van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Terwijl dit ministerie een programma op de televisie heeft 'Suriname op de internationale kaart', is het land op acht internationale lijsten achteruit gegaan. Hij noemt onder andere corruptiebestrijding, drugsbestrijding, mensenhandel, zaken doen in Suriname, kinderarbeid, democratische vrijheden. Hij kan het programma 'Suriname op de internationale zwarte lijst' noemen. Volgens de VHP-leider wordt er een aanslag gepleegd op de rechtsstaat waar het eigendomsrecht niet wordt beschermd.

"U heeft de regering Bouterse/Ameerali drie jaar kunnen beoordelen. De 18.000 huizen die beloofd waren, zijn niet gekomen. De 6000 banen zijn niet gecreŽerd. De fly overs zullen niet komen. Er wordt alleen maar gevlogen over het land", stelt Santokhi. Hij haalt aan dat er ook goede dingen gedaan zijn, zoals verhogen van algemene oudedagsvoorziening en kinderbijslag, maar door de geldontwaarding, is de koopkracht niet toegenomen. Santokhi merkt op dat de regering geen verantwoording gegeven heeft in het parlement over het ontslaan van ministers. Zijn ze ontslagen omdat ze corrupt waren of omdat zij niet kundig genoeg waren? De politicus merkt op dat aangekondigd is dat ook directeuren zullen worden ontslagen. Veel mensen leven in angst en niemand zal daadkracht tonen. "Zij denken als de president Abrahams heeft ontslagen, wie zijn wij?". Al deze zaken werken verlammend op het beleid meent Santokhi. Hij roept de regering op om de beloften die gedaan zijn waar te maken.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

06-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics