Nickerie.Net, woensdag 17 juli 2013


Jongeren uit het Speciaal Onderwijs ontvangen hun tweede certificaat

Nickerie - Opnieuw hebben tien jongeren van de SO Monkouschool uit Nickerie hun deelcertificaat van de cursus fietsenreparatie in ontvangst mogen nemen. De WINgroep heeft i.s.m het bedrijf Fietsen in Suriname twee jaar geleden een sociale werkplaats "fietsenverhuur en reparatie" op het terrein van de WINgroep opgezet. Hier kunnen stagiaires en artsen uit het buitenland een fiets huren, maar ook toeristen huren, als zij Nickerie aandoen, vaak een fiets om door de prachtige polders te fietsen.

I.s.m met de Monkouschool (een school voor langzaam lerende kinderen) hebben wij verschillende modules opgezet waarlangs jongeren op hun eigen tempo de kneepjes van het fietsenmakers vak wordt bijgebracht.

Afgelopen week was het weer tijd voor het examen en de begeleider Derrick Harry had er alle vertrouwen in dat ze alle tien zouden slagen . Na het examen, waarin de tien jongeren moesten laten zien dat zij ketting, verlichting en dynamo konden (de)monteren en stuur en zadel konden afstellen mochten zij met hun certificaat op de foto.

Met dit resultaat hebben de jongeren laten zien dat ook zij mogelijkheden hebben en dat zij in staat zijn een vak te leren.

Nieuw Nickerie

Rob Mooij, coördinator WINgroep

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Ingezonden

16-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics