Nickerie.Net, maandag 05 augustus 2013


RGB-Nickerie moet leed duizenden verlichten

Nickerie - RGB-kantoor in Nickerie. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), heeft sinds vrijdag een dependance in Nickerie. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De officiŽle opening van het gebouw en de onthulling van het naambord werden gedaan door minister Steven Relyveld van RGB. Het gaat om het gerestaureerde gebouw aan de RP Bharosstraat, waar vroeger een afdeling van het ministerie van FinanciŽn was ondergebracht. Het gebouw is gerenoveerd voor en bedrag van SRD 850.000.

3423046078f957e3c758443af3f0d7ea.jpgRelyveld zegt dat de overheid slechts heeft gefaciliteerd, maar dat de Nickeriaanse gemeenschap hard heeft gewerkt om dit resultaat te kunnen bereiken. Volgens de ondervoorzitter van de districtsraad, Roy Sedoc, zal er veel verlichting komen met dit filiaal. Hij en andere sprekers schetsten de situatie waar Nickerianen tijd, moeite en geld hebben moeten opofferen om voor grondzaken naar Paramaribo af te reizen, om te horen dat hun stuk in behandeling is en dat ze op en ander tijdstip terug moesten komen.

Veel aanvragen

Sedoc benadrukt dat RGB-Nickerie geen nieuw kantoor is van de Nationale Democratische Partij (NDP), maar dat eenieder die voor grondzaken komt, geholpen zal worden. NDP-ers hoeven niet te rekenen op een voorkeursbehandeling, waar veel Nickerianen voor vrezen. De afdelingschef grondzaken van Nickerie Zohoragatoen Santoe-Imamdi, deelt mee dat zij zeker 1600 aanvragen heeft en nog eens 250 voor woningbouw. Doekhie zegt dat hij een doos met wel 2000 aanvragen zal afstaan die hij heeft gekregen als parlementariŽr van mensen die hulp bij hem zochten. Hij deed een beroep op assembleeleden van Nickerie zich niet meer bezig te houden met grondaanvragen, daar er nu een dependance is van het ministerie waar zaken op de juiste manier kunnen worden afgehandeld.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh merkt op dat er een zware verantwoordelijkheid zal rusten op Santoe en haar twee medewerkers. Hij hoopt dat de afdelingschef haar ervaring goed kan gebruiken en delen met anderen. Hij vraagt het ministerie ook te zorgen voor veiligheid voor de twee vrouwelijke en een mannelijke medewerker. Hij bereidt de medewerkers er op voor dat zij niet hoeven te rekenen op schouderklopjes, die zullen er weinig zijn, maar ze moeten juist rekening houden met ontevreden burgers, die menen dat hun zaken niet goed worden behandeld. ďMaar dat moet u juist sterkenĒ, stelt Joeloemsingh.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS/ Fos Network

27-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics