Nickerie.Net, maandag 29 juli 2013


DC Nickerie noemt beschuldigingen laster

PARAMARIBO - Nickerie Districtscommissaris Weprekash Joeloemsing en coördinator OW-Regio West Charles Perk, zijn niet te spreken over beschuldigingen van ondernemer Kisharie over het aannemen van steekpenningen, voor het verstrekken van vergunningen voor plaatsing van duikers. Kisharie heeft zich bij parlementariërs en ambtenaren beklaagd dat hij al zes maanden wacht op zijn vergunning, terwijl zijn Chinese buurvrouw wel binnen vier dagen vergunning heeft gehad. Volgens de DC heeft de ondernemer het verzoek op 4 juni 2013 ingediend en op 18 juni was al bezwaar door OW-Nickerie aangetekend, omdat het gebied onderloopt en de bermen te zwak zijn.

Foto: Nickerie Districtscommissaris Weprekash Joeloemsing

Bovendien ligt de plek in een bocht. De ondernemer is op 19 juli door de DC correct geďnformeerd over het negatieve advies van OW en kwalificeert de beschuldigingen aan zijn adres daarom als laster. De ondernemer is volgens Joeloemsing ook bezig illegaal verkavelingprojecten aan te leggen.

Ondertussen is nu door OW-Nickerie wel positief advies uitgebracht voor het aanleggen van de duikers. De OW-coördinator Perk werd gevraagd waarom het nu wel kan. Charles Perk is coördinator OW-Regio West en is samen met DC Joeloemsing door een aannemer beschuldigd voor het aannemen van steekpenningen voor het verstrekken van duiker vergunningen in Nickerie.

Beide functionarissen weerleggen de beschuldigingen en vinden dat de ondernemer hun aantast in hun goede naam en eer. Intussen heeft de ondernemer Kisharie dinsdag persoonlijk zijn excuses aan DC Joeloemsing aangeboden.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/No Spang

26-07-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics