Nickerie.Net, zondag 11 augustus 2013


Illegale race eist leven twee vrouwen en drie mannen

PARAMARIBO - Er is geen sprake van opzet bij de dodelijke aanrijding van zaterdagmorgen die het leven aan vijf mensen het leven heeft gekost aan de Jagernath Lachmonstraat. Het ongeluk gebeurde tijdens een illegale race tussen twee auto's. Dit benadrukte politie-inspecteur, Guno Leeuwin, chef van de afdeling Verkeer, zaterdagmiddag op een persconferentie.

De ravage kort nadat een zwaar ongeluk zich zaterdagochtend voltrok aan de J. Lachmonstraat, waarbij minimaal vier dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Leden van de leiding van de politie zaterdagmiddag tijdens de persconferentie over het dodelijk verkeersongeluk aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. Uiterst links Frits Tjin A Ton, hoofd van het Landelijk Verkeer Onderzoeksteam, midden Guno Leeuwin, hoofd van de afdeling Verkeer. Foto: Stefano Tull

De veroorzaker, met drie andere inzittenden, vertrok van de Anthony Nesty Sporthal (NIS) rond vier uur. Er was ook een tweede auto die vertrok. Volgens ooggetuigen waren de twee voertuigen aan het racen. Op een gegeven moment zat de veroorzaker klem tussen zijn concurrent die voor hem reed, en twee andere voertuigen op de linkerbaan die niet betrokken waren bij de race.

Volgens inspecteur Frits Tjin A Ton, hoofd van het Landelijk Verkeer Onderzoeksteam, moet de veroorzaker uit ongeduld hebben gepoogd om rechts tussen zijn rivaal en de berm in te halen. Hij raakte echter de hoge berm en de auto werd de lucht in gelanceerd vanwege de hoge snelheid.

Op dat moment reden een bus en personenauto met drie inzittenden, onschuldig, naast elkaar in de tegenovergestelde richting vanuit de stad richting het NIS. De auto van de veroorzaker, intussen een ongeleid vliegend projectiel, ramde de bus en vervolgens de personenauto. Alle vier inzittenden van het 'vliegend' voertuig waren op slag dood. De bestuurder van het onschuldige tweede voertuig overleed op weg naar het ziekenhuis. Een tweede inzittende verkeert in kritieke toestand terwijl de derde stabiel is. De buschauffeur kwam met de schrik vrij.

De politie is nog bezig met het onderzoek, waardoor de identiteit van de slachtoffers (drie mannen en twee vrouwen) nog niet is bekendgemaakt. De tweede racer, die vr de veroorzaker reed en spoorslags verdween na het ongeluk, moet nog opgespoord worden. Het is niet duidelijk welke van de twee voertuigen aan de veroorzaker behoort. Aan de hand van de ravage is het vermoeden dat het om het witte voertuig gaat.

Met dit ongeluk is het aantal verkeersdoden gestegen naar 45, n minder dan vorig jaar rond dezelfde periode.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

10-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics