Nickerie.Net, maandag 12 augustus 2013


Aanhoudingen in onthoofdingzaak Nickerie

11/08/2013 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De politie heeft meerdere personen aangehouden die vermoedelijk meer afweten van het misdrijf waarbij de 34-jarige Ryan Hoogland is onthoofd. Maar de politie is uiterst terughoudend en wil niets kwijt over het aantal aanhoudingen. Hoofdinspecteur Stanley Benschop zegt dat de speciale diensten van het korps nog druk bezig zijn met het onderzoek.

Gewestelijk politiecommandant Stanley BenschopGewestelijk politiecommandant Stanley Benschop Foto: dWT Archief

Benschop verzekert dat de komende dagen meer details zullen worden vrijgeven. "We zitten nu pas in het prille begin en zullen binnen korte tijd met meer informatie naar buiten komen." Wel wil hij kwijt dat obductie al heeft uitgewezen dat het slachtoffer van achteren moet zijn aangevallen in zijn hals met een scherp voorwerp. Wel is het nog een raadsel hoe het ontzielde lichaam beland is in het hoofdirrigatiekanaal (Van Vouwkanaal).

Benschop zegt dat het verder onderzoek nog moet uitwijzen waar het misdrijf zich heeft afgespeeld. Een technisch team, bestaande uit leden van recherche Geyersvlijt en de afdeling Forensische Opsporing van het Korps Politie Suriname zijn in het district om de recherche van het bureau Nieuw-Nickerie te assisteren bij het onderzoek. De wachter van het pompgemaal in de Clarapolder heeft donderdagmiddag het lijk ontdekt in het kanaal. Het hoofd lag op ongeveer vijftig meter verderop verwijderd. Volgens de politie hield de overledene zich in Nickerie bezig met duistere praktijken.-.


Identiteit onthoofde man Nickerie bekend

De identiteit van de man die onthoofd is in Nickerie, is intussen bekend. Starnieuws verneemt dat het gaat om Ryan Hoogland. Hij is 34 jaar oud. Hij woonde in Nickerie aan de Lasleystraat, maar is oorspronkelijk van Paramaribo. Vermoedelijk is het uitgebrande voertuig, dat de politie in beslag heeft genomen, ook van hem. De politie is nog met verhoren bezig.

8abdd86bf5e0bf88a9d787464f1959f9.jpgUit het onderzoek is gebleken dat het hier om een misdrijf gaat. Buren vertellen dat de man met duistere praktijken bezig zou zijn. Hij stond ook bekend als Brain en Redi man. Kennissen hebben hem gezien met zijn hoofd gebonden met een rode doek. Hij was niet als vermist opgegeven, hoewel hij dagenlang niet meer gezien was.

De politie van Nickerie wordt ondersteund door de landelijke recherche en collega's uit Paramaribo. Intussen zijn personen die Hoogland goed kennen verhoord door de politie. Steeds meer details komen naar boven drijven. OfficiŽle mededelingen zullen later op de dag gedaan worden in deze zaak.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

07-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics