Nickerie.Net, maandag 12 augustus 2013


Universiteit Utrecht wil samenwerken met bosrijk Suriname

11/08/2013 - Annelies Brinkman

PARAMARIBO - Vanwege de unieke situatie dat Suriname voor negentig procent bedekt is met bos en er nauwelijks sprake is van grootschalige ontbossing, kan het land een belangrijke rol spelen bij de oplossing van het klimaatprobleem. Voor de Universiteit van Utrecht is dit reden om de al bestaande samenwerking met Suriname nieuw leven in te blazen. Dat zegt Marijke van Kuijk, coördinator van de Prins Bernard Leerstoel voor Internationale Natuurbescherming. Zij was afgelopen week in Suriname voor deelname aan het congres over biodiversiteit.

Universiteit Utrecht wil samenwerken met bosrijk Suriname

Suriname is voor de universiteit ook een interessant land omdat het meedoet met het internationale REDD+ programma, zegt Van Kuijk. Suriname staat op het punt USD 3,8 miljoen van de Wereldbank te krijgen als beloning voor het duurzame bosbeheer. ''REDD+ is heel belangrijk voor het verlagen van de CO2-uitstoot in de wereld. Als Suriname het goed aanpakt, kan het land veel geld krijgen voor duurzame ontwikkeling. We hopen daar een steentje aan bij te kunnen dragen door onder andere uitwisseling van studenten en docenten'', aldus Van Kuijk.

Overigens is het tegen gaan van ontbossing voor de Nederlandse regering tegenwoordig geen prioriteit meer. Dus ook in het REDD+ programma speelt Nederland helaas nog maar een kleine rol weet Van Kuijk, die dat betreurt.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

12-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics