Nickerie.Net, donderdag 15 augustus 2013


Riooljournaliste voert hetze tegen Naipal en VHP met gemanipuleerd nieuwsbericht

Naar aanleiding van een artikel in Dagblad Suriname onder kop: “VHPér Idris Naipal vergelijkt moslims met homo’s”, het volgende: De eerste vraag die bij mij rijst, is waarom de kop: VHPérIdris Naipal en geen Idris Naipal. De kop zegt het al dat Asha Bhagwat bewust hetze voert tegen de VHP. Op facebook was ik bezig comments te geven en niet de VHP. De journalist Asha Bhagwat heeft bewust delen weggelaten uit de conversatie die tussen Marcel Oostburg, Devid Bies en mijn persoon op facebook heeft plaatsgevonden.

Op facebook wordt er van alles gezegd, mensen worden moordenaars bij naam en toenaam genoemd en ook vies en vuil uitgescholden, maar Dagblad Suriname durft deze zaken niet te publiceren. Asha Bhagwat doet gewoon aan riooljournalistiek om delen uit facebook in een artikel te verwerken en de zaak op te blazen. Ik ben zelf een moslim, hoe ga ik dan moslims vergelijken met homo’s?

Deze hetze wordt niet gevoerd tegen Idris Naipal maar tegen de VHP. Doelbewust schrijft Asha Bhagwat “VHP’er en propagandist IdrisNaipal” om de VHP te schaden. Marcel Oostburg heeft de VHP voorzitter duidelijk willen linken met homo, want hij zei dat hij alleen mannen ziet en geen vrouwen, is het een Homodorp?

Ik heb toen ook een foto gezet waar Bouterse alleen met mannen zat. Ik heb hem toen als antwoord gegeven: Bouterse zit bij de mannen, zijn die mensen homo’s? Marcel heeft het woord homo gebruikt en toen heb ik de vraag gesteld of de mannen homo’s zijn waar Bouterse met hun zat. Ik zal de laatste zijn om moslims te vergelijken met homo’s.

Ik heb in mijn comment Marcel duidelijk willen maken dat hij verkeerd bezig was. De comment van Marcel Oostburg waarin hij suggereert dat het een Homodorp is, wordt opzettelijk weggelaten door Asha Bhagwat. Het is mij bekend in wiens opdracht dit artikel is geschreven.

Met dit artikel probeert de opdrachtgever de moslims op te hitsen tegen de VHP.  De journaliste zegt dat het opmerkelijk is dat de foto met bijbehorende tekst verwijderd is. Dat is niet door mij weggehaald. Ik heb haar toen voorgehouden dat je toch een copie hebt gemaakt en precies zo gepubliceerd moest hebben met alle conversatie tussen de Fbérs.  Zie hier onder twee converstaties:

Marcel Oostburg: Starnieuws was niet daar..denk je dat Chan iets anders aan hun zou vertellen dan dat het succesvol was..Maar in jou drang Chan te promoten maak jij er een niet succesvol reis van en spreek je tegen het verhaal voorgehouden aan Starnieuws..Ben jij het niet die een foto van Chan heeft geplaats waar hij met Baba,s praat...geen enkele Mai te zien..Of is het een homodorp...Of hebben Mais daar niks te vertellen...Tell me Idris..Tell me Idris Naipal..Ie sabie toch ..ik analyseer snel toch..

Idris Naipal: Devid de Bies,nogmaals. Je bent een grote racist. ik ben zelf een moslim. Kijk wat Marcel Oostburg zelf geschreven heeft: Starnieuws was niet daar..denk je dat Chan iets anders aan hun zou vertellen dan dat het succesvol was..Maar in jou drang Chan te promoten maak jij er een niet succesvol reis van en spreek je tegen het verhaal voorgehouden aan Starnieuws..Ben jij het niet die een foto van Chan heeft geplaats waar hij met Baba,s praat...geen enkele Mai te zien..Of is het een homo dorp...Of hebben Mais daar niks te vertellen...Tell me Idris..Tell me IdrisNaipal..Ie sabie toch ..ik analiseer snel toch... : Marcel Oostburg vroeg mij of het dorp een homo dorp is waar Chan Santokhi het bezoek had gebracht. Ik heb toen de foto geplaatst waar Bouterse bij de mannen zat tijdens een gebed van moslims. De vraag heb ik toen gesteld of die ook homo's zijn. Nee toch. Volgens Marcel Oostburg is dat dorp een Homodorp. Dan gaat Marcel Oostbrurg straks de conclusie trekken dat waar Bouterse met mannen zit die groep homo's zijn. Devid je moet mij niet verwijten maar zich zelf en Marcel Oostburg . Ik had eerder een foto geplaatst maar iemand heeft het weggehaald

Ik zei tegen Asha Bhagwat dat als er correctie plaats moet vinden doe ik het wel, maar naar mijn inziens behoeft er geen enkele correctie plaats te vinden, want ik heb geen enkele moslims met homo vergeleken. Zaken zijn uit hun context gehaald en de journaliste heeft willens en weten de conversatie uit facebook aangegrepen om de VHP te bekladden.

Naipal, Idris

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

15-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics