Nickerie.Net, vrijdag 30 augustus 2013


Bouterse regie kwijt: Pertjajah Luhur boycot minister Amafo

PARAMARIBO - Bouterse wil tegen elke prijs zijn regering handhaven, terwijl zijn coalitieleden elkaar vrijwel dagelijks tegenwerken en als het nodig is ook nog eens Bouterse chanteren om uit de coalitie te stappen als hij zou ingrijpen. Val van Bouterse zou leiden tot einde van zijn diplomatieke onschendbaarheid en hierdoor kan hij nog makkelijker nationaal en internationaal vervolgd worden voor zijn misdaden in het verleden. Dat weet Coalitiepartij Pertjajah Luhur (PL) al te goed en heeft nu vrijspel om zijn zin dor te drukken. PL houdt principieel vast aan de boycot tegen minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. De politieke partij van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is nog immer verbitterd. Zelfs een wetsvoorstel over opvanginstellingen kon de partij van de ‘sociale kracht’ niet bekoren.

De behandeling in het parlement werd aangevangen zonder medewerking van de regeerpartner. De zes parlementariërs van PL weigerden quorum te helpen verlenen. Daardoor moest zo’n twee uur langer worden gewacht voordat de behandeling kon aanvangen. Het moet een duidelijk signaal zijn richting Amafo. “Het is waar. Onze partij ondersteunt het politieke beleid van de minister niet”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

PL is er nog steeds boos om dat Amafo en haar politieke partij Abop ‘vissen in de vijver’ van PL. In Commewijne zouden PL-leden worden geworven met als inzet sociale voorzieningen. “We hebben geen vertrouwen meer in de minister en vinden dat ze haar positie misbruikt voor andere politieke doeleinden”, aldus Somohardjo. Parlementariër Marinus Bee, partijgenoot van Amafo, vindt het nergens op slaan: Dit gaat boven politiek. Het is geen wet van Amafo, maar een wet voor Suriname.”

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Waterkant / Fos Network

30-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics