Nickerie.Net, vrijdag 30 augustus 2013


Monorath en Lachman van New Suriname kiezen liever oppositiebanken

30-08- 2013

Het ziet ernaar uit dat de twee Nieuw Suriname-assembleeleden, Harrish Monorath en Prem Lachman, in deze regeringsperiode nog plaats zullen nemen in de oppositiebanken. ‘De Megacombinatie heeft geen respect voor haar partners. De Megacombinatie komt haar afspraken niet na. Wij willen onze individualiteit en onafhankelijkheid behouden, maar dat respecteert de Megacombinatie niet’, zei het Nieuw Suriname-assembleelid Harrish Monorath aan Dagblad Suriname.

Monorath zegt dat hij al gesprekken voert met de overige politieke partijen en combinaties. ‘We praten met iedereen.’ Monorath verduidelijkt dat voor 2015 er al een besluit moet worden genomen, mede vanwege het feit dat er al verkiezingen zijn in dat jaar. Het is duidelijk dat Nieuw Suriname de verkiezingen van 2015 niet zal ingaan met Megacombinatie. ‘Volgend jaar moet het al duidelijk zijn met wie wij in zee gaan. Er resten ons nog enkele maanden om een standvastig besluit te nemen.’ Echter is er intern een voortdurend conflict gaande betreffende het rechtmatige bestuur van Nieuw Suriname. Er is nog geen zicht op een oplossing. Hiervan heeft volgens Monorath, de Megacombinatie danig misbruik gemaakt. ‘Dat hebben ze heel onterecht gedaan. Wij zitten nu in de coalitie zonder enige regeerverantwoordelijkheid.’

Monorath geeft verder mee dat hij en zijn collega-parlementariër Lachman de coalitie al drie en een half jaar kritisch hebben ondersteund. De tijd is nu rijp om de coalitie op andere wijze te ondersteunen. ‘Er zijn heel veel opties’, aldus Monorath. Monorath prijst zichzelf dat hij en zijn collega trouw en loyaliteit hebben bewezen aan de Megacombinatie. ‘We hebben bewezen betrouwbaar te zijn.’ Echter is deze opgave nimmer positief beantwoord door de Megacombinatie. ‘Wij zijn beslist niet rijkelijk toebedeeld met concessies voor goudbedrijven via de stromannen en noem maar op. We hebben ons werk eerlijk gedaan als politici en zullen de coalitie ook blijven volgen met kritische kanttekeningen.’

Dagblad Suriname sprak ook met het ander Nieuw Suriname-assembleelid, Prem Lachman. ‘We moeten een beslissing nemen.’ Volgens Lachman is het jaren bekend bij de Megacombinatie dat zij de gemaakte afspraken niet zijn nagekomen. ‘We hebben niet gekregen wat we verwacht hadden en waarop wij aanspraak maakten.’ Nieuw Suriname kreeg geen ministerspost. Deze is naderhand toch ingevuld door de NDP. Zowel Monorath als Lachman vindt het in dit stadium prematuur om aan te geven of zij terugkomen als DNA-kandidaat bij de volgende verkiezingen. Bij de verkiezingen in 2010 behaalde Monorath 767 stemmen in Paramaribo. Lachman behaalde 2235 stemmen in Nickerie.

Asha Gajadien-Bhagwat

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

30-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics