Nickerie.Net, vrijdag 30 augustus 2013


Nickerie beleefde gezellige Carifestadagen, doch met enkele kanttekeningen

Nickerie - Nickerie heeft zondagochtend zijn Carifesta activiteiten officieel afgesloten met sprankelend vuurwerkspektakel en livemuziek. Vanuit de Nickerierivier, achter de openbare markt, werd er vanuit een ponton veilig vuurwerk afgeschoten. Ook de gasten uit Trinidad & Tobago waren onder de indruk van vooral de lange duur van het vuurwerk. De lucht werd precies vijftig minuten gesierd met vuurwerk. Niet alles liep echter vlekkeloos. De organisatie zal er beter aan doen om in de toekomt meer lokale deskundigen aan te trekken om de productie van zulke evenementen op een hoger niveau te tillen en zich niet alleen te beperken tot mensen vaak uit eigen politieke netwerken.

De culturele groep uit Tobago heeft diepe indruk achtergelaten op de menigte tijdens de laatste Carifesta dag in Nickerie. Zowel hun danspasje met een boodschap alsook de limbodans onder een vlammetje, kreeg veel waardering van het publiek. Carifesta XI is in de smaak gevallen bij het publiek. De middag begon met een traditionele wandelloop. Daarna gaf de eigen Nickeriaanse muziekformatie Sweet Melody Singers een geweldige performance.

De Heritage Performance uit Tobago en de Steelband Symphony uit Trinidad kregen veel waardering. Ook de bekende muzikant Raj Mohan bracht een gedicht en lied ten gehore. De organisatie kijkt terug op een sfeervolle activiteit. Onder het publiek bevonden zich behalve de districtscommissaris van Nickerie, Wedprekash Joeloemsing, ook die van ressort Kabalebo, Armand Jurel, van Zuidwest, Mike Nerkust, en de deken van de districtscommissarissen, Roline Samsoedin.

Kritiek

Alhoewel Nickerie drie mooie feestelijke dagen heeft kunnen beleven, was er ook kritiek op de organisatie. Nickerie heeft los van het optreden van de Trinidadiaanse steelband en dansgroep in de drie dagen verder nauwelijks echte optredens gehad afkomstig uit een ander land. Het Cari-gehalte was minder dan 10% van de totale programmering.

Zowel de presentatoren als het publiek waren vaak niet op de hoogte hoe het programma werkelijk uit zou zien. Het programma werd continu gewijzigd en alles werd gehangen onder de kop 'tentatief' , 'onder voorbehoud' en 'Nog nader te bepalen'. De communicatie vanuit Paramaribo was verre van ideaal. De stedelingen werden vooral arrogantie verweten in hun houding.

Opmerkelijk was ook de aanwezigheid van veel kinderen onder de tien jaar die tot laat in de avond in de voorste linie van het publiek zich bevonden. Kritieke momenten waren de  dansoptredens van een in New York wonende Guyanese danseres, waarbij sommige bewegingen eerder in de 16 tot 18+ categorie zou moeten behoren. Enkele verbolgen ouders hebben dan ook meteen hun misnoegen geuit bij de organisatie.

Voorproefje foto-impressie

Fotografie: Akhiel Mahabier

 

Een uitgebreid fotoreportage volgt spoedig op de facebook pagina van Nickerie.Net.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /NSS/ Fos Network

27-08-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics