Nickerie.Net, woensdag 04 september 2013


GMAP: ‘Maduro bood steun voor Dino Bouterse’

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 4 sep – Volgens het Suriname comité GMAP – Geen Moordenaar Als President – is een van de twee UNASUR presidenten die volgens president Bouterse juridische steun aanboden voor zijn zoon en CTU-topman Dino Bouterse, de Venezolaanse president Nicolas Maduro. GMAP zegt zich te baseren ‘op zeer betrouwbare en accurate bronnen’.

bij.maduro(FOTO: Dino Bouterse op bezoek bij het campagne team van Maduro, via zijn website dbouterse.com die momenteel offline is)

Volgens het Suriname comité bezocht Dino Bouterse vaker Venezuela en was hij bevriend met Maduro. ‘De Venezolaanse krant El Nacional maakte onlangs melding van betrokkenheid van Dino Bouterse bij wapens voor drugs ruil met de FARC in het diepe zuiden van Venezuela, dat aan FARC gebieden in Colombia grenst.’ Volgens GMAP ‘heeft het Chavez regime in 2005 de banden met de drugsbestrijdingsdienst DEA van de Verenigde Staten verbroken’. Amerika heeft de Venezolaanse minister van Defensie Henry Rangel Silva van drugshandel beschuldigd. Het Colombiaanse weekblad Revista Semana rapporteerde dat het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Venezuela de FARC hielp, ook met haar cocaïnesmokkel.

Volgens de afdeling van de White House die zich met bestudering van drughandel bezighoudt ging in 2010, 24% van de cocaïne van Zuid Amerika richting de Verenigde Staten door Venezuela. GMAP wijst erop ‘dat Maduro het enige UNASUR staatshoofd was die na de UNASUR vergadering in Paramaribo, een dag langer te gast bleef bij president Bouterse.’

Het Suriname comité zegt tot slot ‘dat het meest opmerkelijke bij de zelf verschonende uitlatingen van de president over zijn, voor drugs- en illegale wapenhandel, gearresteerde zoon is, dat hij zelf niet heeft gedacht aan het onmiddellijk instellen van een Surinaams onderzoek naar de mogelijke misdrijven van Dino Bouterse.’

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / Waterkant

04-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics