Nickerie.Net, woensdag 04 september 2013


Waaldijk's opvolger moet uit gelederen Staatsolie komen

Paramaribo - De nieuwe directeur van Staatsolie zal uit eigen gelederen komen. Dat is een harde voorwaarde die de leiding van het bedrijf stelt. Deze week wordt met de regering als enige aandeelhouder verder gesproken over de opvolging van directeur Marc Waaldijk. “Formeel ga ik per 1 oktober met pensioen, maar er is nog geen officieel besluit daarover genomen. We hebben al gesteld dat de opvolging uit eigen gelederen moet komen”, zegt Waaldijk aan Starnieuws. De directeur zegt intussen begrepen te hebben dat de voordracht van John Sew A Tjon als kandidaat van de regering, is teruggenomen.

1e2522b06288020e63023493ebad74ef.jpgMarc Waaldijk, directeur van Staatsolie

Staatsolie zelf heeft twee kandidaten voorgedragen. Het gaat om Wim Dwarkasingh en Rudolf Elias, beiden werkzaam in een topfunctie binnen Staatsolie. “Het zijn mensen waarvan we weten dat ze het aankunnen”, zegt Waaldijk. Hoewel 1 oktober nadert, zegt Waaldijk zich niet voor te bereiden op zijn pensioen. “Ik zal nooit stoppen met werken en als ik word gevraagd langer te blijven, zal ik dat ook doen”, zegt de Staatsolie directeur. Starnieuws sprak hem dinsdagavond bij de presentatie van het komende ethanol en suikerriet project, waarover er in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken een presentatie werd gegeven door Staatsolie.

Waaldijk zegt dat Staatsolie in de loop der jaren een gedegen organisatie heeft opgebouwd. Wanneer het gewenst is dat de leiding vanuit Staatsolie wordt overgenomen, heeft dat zeker te maken met het vertrouwen in wat de maatschappij heeft aangetrokken aan hoog opgeleid kader en zelf verder heeft gevormd. “We hebben zo'n tweehonderd hoogopgeleiden van phd tot bachelors. Het is een goede club die we verder zelf hebben opgeleid, zowel lokaal als in het buitenland. Daarnaast stimuleren we ook nog opleidingen op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, omdat we er zelf voordeel aan hebben. We hebben dan ook niet zomaar een trainingsbudget van US$ 1,5 miljoen tot US$ 2 miljoen per jaar”, zegt Waaldijk.

Wilfred Leeuwin

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / NSS

04-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics