Nickerie.Net, donderdag 12 september 2013


OM eist levenslang voor Dino Bouterse

Dino Bouterse blijft voorlopig in de cel Dino Bouterse (40), de zoon van president van Suriname Desi Bouterse, blijft voorlopig in de cel.

Foto: Novum

Zijn zaak wordt voortgezet in november. Dat is maandagavond beslist door de federale rechtbank van Manhattan, zo melden Surinaamse media.

Dino Bouterse verscheen maandag voor het eerst voor de rechter die zijn zaak inhoudelijk behandelt. Tijdens de urenlange zitting is een twaalfkoppige jury samengesteld, die uiteindelijk beslist over het lot van de Surinamer. De openbare aanklager eist levenslang.

Bouterse junior werd op 29 augustus gearresteerd in Panama en een dag later meteen uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Die beschuldigen hem van wapenhandel en drugssmokkel. Zo zou de zoon van de Surinaamse president onder meer tien kilogram cocaïne vanuit Suriname naar een Caribisch eiland hebben verstuurd, en op gegeven moment in het bezit zijn geweest van een antitankwapen. Na zijn aanhouding ontkende de beklaagde alle betrokkenheid.

Familieleden

Naaste familieleden van Dino Bouterse zijn intussen naar New York afgereisd. Het zou volgens nieuwssite Starnieuws onder meer gaan om Ingrid Figueira, ex-vrouw van Desi Bouterse en moeder van Dino. Familieleden bevestigen dat Dino's moeder 'wegens de omstandigheden rond haar zoon' al enige tijd in het buitenland vertoeft.

De familie Bouterse zou in New York regelingen hebben getroffen rond de verdediging van Dino. Vlak na zijn aanhouding moest de Surinamer nog terugvallen op een advocaat die hem door de rechtbank was toegewezen.

Op een persconferentie vorige week in Paramaribo zei president Desi Bouterse echter dat twee bevriende staatshoofden uit Zuid-Amerika allebei 'hun persoonlijke teams van advocaten' ter beschikking hadden gesteld om de presidentszoon weer op vrije voeten te krijgen. Het is nog niet bekend of de verdediging al door een van die advocaten wordt gedaan.

Vastgehouden

Een medeplichtige die samen met Dino Bouterse wordt verdacht van drugssmokkel en wapenhandel, een zekere Edmund Muntslag (29), wordt volgens het Surinaamse ochtendblad De Ware Tijd nog steeds vastgehouden op het Caribische eiland Trinidad en Tobago, waar hij op 28 augustus werd gearresteerd. Muntslag is nog niet uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

President Desi Bouterse noemde de aanhouding van zijn zoon eerder een 'complot van zijn tegenstanders om Zuid-Amerika negatief te beïnvloeden'.

Door: Novum

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / Novum

11-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics