Nickerie.Net, dinsdag 01 oktober 2013


Nieuw Front-partners en BEP beginnen met aftellen

De Nieuw Front partners zijn met het aftellen van deze regering begonnen. Er resten nog een jaar en negen maanden. In de ogen van SPA, DA'91, VHP, BEP en de jarige NPS kan deze regering vergeleken worden met het slechte. Daarom moet ze in 2015 plaatsmaken voor een nieuwe en integere regering. Er zal strijd geleverd moeten worden om dit kabinet naar huis te krijgen. Dit kwam naar voren op het verjaardagsfeest van de NPS zondag in Grun Dyari.

f6a1e0a56cf78faac9307dfeb86e325e.jpgLeiders van het Nieuw Front wachten op hun beurt om de jarige NPS-voorzitter Gregory Rusland te feliciteren. Hij krijgt een 'warme brasa' van DA'91-voorzitter Winston Jessurun. (Beeld: René Gompers)

Guno Castelen, voorzitter van de SPA, zei dat voor hij naar de NPS ging het donderde en bliksemde. De NPS is 67 geworden. Castelen zei dat hij een speech heeft met negen cijfers. Drie zessen, drie nullen en drie zevens. De drie zessen, die staan voor chaos, corruptie, en katibo. Die moeten weggehaald worden. Hij vroeg zijn gehoor om met hem af te tellen van zes naar nul. Drie keer aftellen van zes naar nul, neutraliseert het slechte. Bij het weghalen van de derde zes, belandde Castelen bij mei 2015, waar deze regering weggaat. "Met de drie zevens van geluk gaat NPS samen met haar partners de komende verkiezing met winst naar huis", voorspelde Castelen.

De voorzitters van DA'91, Winston Jessurun, Chandrikapersad Santokhi (VHP) en Celsius Waterberg van de BEP zijn ervan overtuigd dat een ander bewind zal komen in 2015, maar er moet hard worden gewerkt. Waterberg merkte op dat in de hele wereld, dus ook in Suriname mensen kiezen voor het goede. Hij zei dat deze regering vergeleken kan worden met 'ogri'. En die zal plaats moeten maken. Hij hekelde de verdeel- en heerspolitiek. Het begon met Nieuw Suriname. De KTPI is verdeeld. De BEP, die deel uitmaakte van de coalitie, is er ook slachtoffer van geworden. "Maar er is geen tweede BEP", zei hij doelende op BP-2011 van Linus Diko, die geroyeerd werd. Hij vroeg de NPS'ers om op hun zaak te letten, want mensen kunnen ook proberen een tweede NPS op te richten, zoals nu een nieuwe partij wordt opgericht tegen Pertjajah Luhur. Waterberg zei dat de 'orgi' spoedig verleden tijd zal zijn "want bun e kon baka ini Sranan".

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / NSS

30-09-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics