Nickerie.Net, maandag 21 oktober 2013


Ramdin: Caricom-parlement kan integratie helpen bevorderen

21/10/2013 04:56 - Redactie dWT Online

PARAMARIBO - Caricom heeft behoefte aan een regionaal parlement dat erop zal toezien dat door de politieke leiders genomen beslissingen ook uitgevoerd worden. Het zal ook bijdragen aan een groter democratisch gehalte van de organisatie, meent Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de OAS, de Organisatie van Amerikaanse Staten. Ramdin was eerder ook assistent-secretaris-generaal van Caricom.

OAS-assistent-secretaris-generaal Albert Ramdin.OAS-assistent-secretaris-generaal Albert Ramdin. Foto: Claudio Barker

Volgens Ramdin zal een parlement kunnen zorgen voor de nodige 'checks en balances' van de besluiten van de staatshoofden, zo zei hij vorige week op een bijeenkomst van de Kenniskring. Die extra controle is volgens hem geen overbodige luxe omdat hij het idee heeft dat het grootste deel van de Caricom-staatshoofden 'niet precies weet waar het over gaat.'

Er zijn enorm veel maatregelen die nog getroffen moeten worden om Caricom beter te laten functioneren. Aanbevelingen die zeker tien jaar geleden zijn gedaan, zijn nog steeds niet uitgevoerd. Dat werkt vertragend op de integratiebeweging. Er is een duidelijk gebrek aan daadkrachtig leiderschap, meent Ramdin. De OAS-topper voorziet ook problemen in de toekomst omdat bepaalde lidlanden harder groeien dan andere, waardoor het solidariteitsprincipe schade kan oplopen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / dWT

21-10-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics