Nickerie.Net, maandag 04 november 2013


Gebruiken Divali goed voor vorming natie

02/11/2013 20:00 - Redactie dWT Online

PARAMARIBO - Het Divali-feest kan een inspiratie zijn om het land schoon te houden. Dat zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken in zijn Divali-boodschap aan de samenleving en in het bijzonder de Hindoe broeders en zusters. Zondag is de officiële Divali-dag of ook wel het Lichtjesfeest, maar op het onafhankelijkheidsplein zijn het hele weekend al activiteiten gaande.

Minister Soewarto Moestadja bij de grote diya op het Onafhankelijkheidsplein vrijdag na de Divali Nagar optocht. Het plein is dit weekend het centrum voor Divali-vierders.Minister Soewarto Moestadja bij de grote diya op het Onafhankelijkheidsplein vrijdag na de Divali Nagar optocht. Het plein is dit weekend het centrum voor Divali-vierders.

Volgens de minister kunnen gebruiken rondom het feest overgenomen worden door de hele samenleving. "Het is gebruik dat onze Hindoe broeders en zusters op de dag van het Diváli-feest familieleden, vrienden en kennissen bezoeken waarbij goede wensen worden overgebracht. De mens moet zich op de dag van dit feest inspannen zodat deze één wordt van harmonie, bezinning en spirituele opleving. Het biedt jaarlijks een gelegenheid om de onderlinge banden aan te halen en te versterken als een startpunt voor een nieuw begin", luidt de boodschap van minister Moestadja.

Het feest van de overwinning van het kwade door het goede biedt volgens hem ook gelegenheid te werken aan natievorming. "Dat het Diváli-feest velen mag stimuleren om ook gedurende de rest van het jaar meer oog te hebben voor elkaar, zodat wij gezamenlijk, met behoud van de hoogstaande waarden en normen van moraal en ethiek, kunnen werken aan de versnelde ontwikkeling van ons geliefd Suriname."

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  / dWT

03-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics