Nickerie.Net, dinsdag 05 november 2013


Onfatsoenlijk gedrag leden Duizend Mannen mars

PARAMARIBO - Het is er even ruig aan toe gegaan tussen organisatoren van de Divali-ceremonie en die van de christelijke Duizend Mannen mars. Het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo was op gegeven moment te klein voor twee massa’s. Beide groepen geven de andere de schuld van het overlappen in tijd. Beide hadden toestemming van het Kabinet van de President.

Verwacht werd dat de twee zich aan afspraken hielden over het tijdstip waarop de ene zou eindigen en de andere mocht beginnen. De Culturele Unie Suriname, Cus, stelt dat de Duizend Mannen mars te lang doorging. Dat wordt ontkend. “We hebben onze vergunning voor de mars sinds mei gekregen. Daarna heeft de CUS ons benaderd. Door tussenkomst van het kabinet besloten we hen te accommoderen, menselijkerwijs”, zegt marsorganisator Clifton Hornberger tegenover de Ware Tijd.

Dat de deelnemers aan de Divali-ceremonie last hadden van ‘luidruchtige’ muziek, komt ook nog over als gebrek aan begrip. “We zijn uitbundig. We zingen, dansen en schreeuwen halleluja. We gaan ons niet inhouden om hen”, aldus Hornberger. CUS-bestuurslid Amriet Gangarampanday houdt het erop dat er afspraken waren. Als die genegeerd worden, “vragen we ons af of we wel vrij zijn in het belijden van onze eigen godsdienst in Suriname.”

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /Waterkant / Fos Network

05-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics