Nickerie.Net, zondag 10 november 2013


'De Hezbollah connectie'

We mogen God op onze blote knieën dankbaar zijn dat de Hezbollah connectie van Dino Bouterse geen vaste voet aan de grond heeft gekregen in Suriname. Hezbollah is een heel andere koek dan de Jungle Commando of de Angulagroep, Mandelagroep, Kofimakagroep en Tucajana Amazones. Hezbollah bedient zich van zelfmoordaanslagen en alle andere soorten aanslagen. Daarbij vergeleken waren de Surinaamse opstandelingen theedrinkers en jeu de boules spelers.

Hezbollah leden zijn meedogenloze gehersenspoelde walking deads. Die geen respect hebben voor hun leven, dus laat staan dat van de burgers die als bijkomende schade in de straal van de zelfmoordbommen uiteen gescheurd op straat komen te liggen.

Welk belang hebben de Amerikanen om zomaar wat te verzinnen? Het hele Amerikaanse rechtssysteem zou dan een verzinsel moeten schragen. Dat lijkt me sterk. Ondertussen heeft het advocatencollectief van de verdediging het offensief ingezet en de arrestatie een belediging voor het Surinaamse volk genoemd. Dat ding heeft niets te maken met het Surinaamse volk, het gaat om een crimineel individu. Je kunt niet spreken van schande voor alle Somaliërs omdat een aantal piraten zijn. De advocaten hebben niet het recht om het volk erbij te halen in hun verdediging. Dino is voor Surinamers geen rolmodel. Hij is geen modelburger. In Suriname is het genoegzaam bekend dat hij geen lieverdje is. Dino is een oud bekende van de politie en heeft in de gevangenis gezeten voor wapendiefstal. Verder betoog zal ik daaraan ook niet verspillen.

Mensen vragen zich soms verbaasd af: “Hoe kon hij dat doen.” Dat kon hij omdat hij in die positie verkeerde. Het controlemechanisme ontbreekt als het om Dino gaat. Zijn vader is de president en de kliek die het voor het zeggen heeft de touwtjes strak in handen. Dino was onaantastbaar in Suriname. Hij kon alles! Wat stelt een paspoort regelen voor, als hij een kanon kon regelen? Als iemand met zijn leven speelt is het zijn verantwoording en geen probleem voor de rest. Het is wel een probleem als een Surinamer extremisten wil huisvesten in Suriname. De gevolgen daarvan zijn voor het land, voelbaar voor het gehele volk. Terwijl we lekker zaten te klagen of kritiek uit te oefenen op de regering was hij bezig ons in gevaar te brengen. In de tijd dat wij het erg vonden dat Gopie een stuk land kreeg waar anderen bijkans een kwart eeuw op de wachtlijst staan te verpieteren. Was Dino bezig mannen in soepjurken naar Suriname te halen en ons op te schepen met gevaar.

Je zat je thuis ergerlijk te verbazen over het loon van de governor. Echter was er een nog groter gevaar op de loer. Je dacht na over Ramon Abrahams die het budget van OW heeft laten verdampen maar nooit gedacht dat Dino met jouw leven dealde. Dat is natuurlijk veel erger dan Ramon en het opgedroogd budget van OW. We zaten allemaal te kijken naar de verrichtingen van Somo en Brunsie en spraken soms onze afschuw uit over hun handelingen. Handelingen die nu achteraf toch in het niet vallen met die van Dino. Als iemand iets ergs met je doet. Misschien een geheim verklapt aan de buurt. Of als iemand die je heel erg vertrouwt met je brandkast vandoor gaat, dan zeggen mensen vaak ook: “Hoe kon hij dat doen?” Hij kon dat, omdat hij alle mogelijkheden daartoe had van het gehanteerde systeem. Bij wijze van spreken kon Dino ‘legaal’ een ton coke langs de normale wegen uitvliegen en wapens of wat dan ook invliegen. Hij was zelf het hoogste gezag van het controlemechanisme van de staat.

Asruf Muradin

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /No Spang

10-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics