Nickerie.Net, dinsdag 12 november 2013


Commissariaat Nickerie moet worden ontruimd vanwege instortingsgevaar

Het commissariaat van Nickerie vertoont ernstige verzakkingen. De technische dienst van het ministerie van Openbare Werken heeft vastgesteld dat het balkon op instorten staat. Op diverse plekken zijn er verzakkingen van 5 tot 10 centimeter. Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh mag niet langer in zijn werkkamer vertoeven. Hetzelfde geldt voor de districtsadministrateur en andere afdelingen.

f8ce8e80fe9e6ef93e7944e041b16385.jpgJoeloemsingh zegt aan Starnieuws dat diverse gebreken al geconstateerd waren. De situatie is ernstiger dan in eerste instantie werd aangenomen. We hebben aan de bel getrokken, tot bij de vicepresident. Afgelopen weekend was minister Rabin Parmessar op werkbezoek in het district en heeft zich op diverse locaties georiënteerd. De dc zegt dat diverse zaken zullen worden aangepakt in Nickerie.

Mogelijkheden worden bestudeerd

Over het acute probleem rond het commissariaat is maandag vergaderd met staf en personeel. "Wij hebben enkele opties besproken en zullen dinsdag weer bijeen komen om te kijken welke beslissingen er genomen zullen worden. Er zijn enkele mogelijkheden, maar we willen het liefst een locatie waar alle afdelingen ondergebracht kunnen worden", zegt Joeloemsingh. Hij merkt op dat de meeste afdelingen met elkaar te maken hebben en gelijk overleg met elkaar gevoerd moet kunnen worden.

Het archief van het district zal worden opgeslagen in containers, want de dc verwacht niet dat er een gebouw kan worden betrokken, waar alle spullen in opgeslagen kunnen worden. De renovatie zal een tijdje in beslag nemen. Het gaat om een monumentaal pand. Joeloemsingh merkt op dat het nieuws over instortingsgevaar en de acute verhuizing schokkend is ervaren. Gehoopt wordt dat zo snel mogelijk een geschikte locatie zal worden gevonden. Het huidige pand is jaren niet onderhouden en dateert uit 1902

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /NSS

12-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics