Nickerie.Net, maandag 18 november 2013


John van Coblijn: ‘Financiële chaos groter dan tijdens regering Wijdenbosch’

De huidige financiële chaos is vele malen groter dan tijdens de regering Jules Wijdenbosch (1996-2000). Dat zegt NPS-topper John van Coblijn. Volgens de politicus noopt de ernstige situatie tot gezamenlijke acties van oppositie en coalitie om het getij te keren. ‘Als de coalitie op het standpunt blijft dat er financieel niets aan de hand is, zal de gemeenschap op termijn geconfronteerd worden met de noodlottige gevolgen van dit financieel wanbeleid van de regering Bouterse/Ameerali.

Hoge prijzen, ontwaarding van lonen, hoge rentes, subsidies en andere sociale voorzieningen zullen onder druk komen te staan, met als implicatie dat de uitbetaling van AOV en algemene kinderbijslag (akb) in gevaar komt. Ten tijde van Wijdensbosch daalde de Surinaamse gulden met 30 procent in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Veel bedrijven waren gedwongen, om grote verliezen te voorkomen, de deuren te sluiten. De verhouding was rond die periode op het niveau van 1 Amerikaanse dollar op 1000 Surinaamse gulden.

Economen waarschuwen nu voor het bestedingsgedrag van de regering, die continu veel meer uitgeeft dan zij ontvangt. Analisten als Van Coblijn blijven erbij dat er geen geld is en ‘het financieel system zal crashen als de regering niet de tering naar de nering zet’.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /DBS

17-11-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics