Nickerie.Net, zaterdag 21 december 2013


Gedrag coalitie frustreert Simons

door Seshma Bissesar

Het gedrag van de coalitie heeft DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons de afgelopen dagen tijdens de behandeling van het PSA-wetsontwerp enorm gefrustreerd. Doordat een aantal coalitieleden laat in DNA aankwam of wegbleef werden er veel formele fouten gemaakt en kon er ook geen quorum worden verleend voor de openbare vergadering. Telkens wanneer de op- positie de assembleevoorzitter op de formele fouten wees, raakte deze enorm geïrriteerd en laste meteen een schorsing in. Ook liet ze niet toe dat de oppositie wel quorum verleende.

De oppositie is gisteren na vanaf half elf tot vijf uur in DNA doorgebracht te hebben, uiteindelijk boos vertrokken. VHP-parlementariër Shailendra Girjasing bevestigt in een reactie dat er geen quorum kon worden verleend. “Als wij van de oppositie wel quorum willen verlenen, staat ze dat niet toe en als ze het uiteindelijk toestaat, dan vindt ze het altijd erg dat de coalitie ons bedankt hiervoor. Zij vindt dat het onze plicht is om quorum te verlenen.

Zijzelf is vergeten dat zij vijf jaren lang geen quorum heeft verleend in DNA aan de toenmalige coalitie en vandaag doen ze vromer dan de paus”, zegt Girjasing geïrriteerd. Hij zegt dat het een verloren dag is geweest voor de meeste parlementariërs die ook andere werkzaamheden hebben. Het DNA-lid zegt het erg te vinden dat 36 leden van de coalitie niet in staat zijn om quorum te verlenen, zodat vergaderingen kunnen aanvangen.

Girjasing vindt dat de coalitie het voorbeeld heeft overgenomen van president Desiré Bouterse om vergaderingen niet bij te wonen. “Waarom zou de coalitie het zo nauw nemen met DNA als de president zelf niet het juiste voorbeeld kan geven?”

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /De West

20-12-2013

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2013. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics