Nickerie.Net, vrijdag 03 januari 2014


Santokhi bezorgt Bouterse nachtmerries

Het optreden van president Bouterse op zaterdagavond 29 december in Ocer tijdens Owru Yari-viering van de NDP was een hilarische vertoning. Deze komische vertoning had meer het karakter van een theaterstuk. In plaats van dat hij zijn beleid verdedigde, als we tenminste van beleid mogen spreken, heeft president Bouterse grove beledigingen geuit aan het adres van de VHP en haar voorzitter Santokhi. Hij heeft in Ocer de VHP en haar voorzitter Santokhi gangsters genoemd. Hij gaf Santokhi de bijnaam 'Chandrika Segebai'. Een president die zulke walgelijke berm-uitspraken doet is niet waardig om president te zijn. De boodschap van president Bouterse, “Ik houd van u, al houdt u niet van mij” blijkt nu een misleiding te zijn. Als hij werkelijk van volk houdt, had hij die beledigende opmerkingen nooit gemaakt.

De “ Meet the people campagne” van de VHP, is een doorn in het oog van de president. Dit bezorgt de president en zijn steeds kleiner wordende aanhang nachtmerries. Het kan er bij president Bouterse niet in dat de voorzitter van de oranje partij nu huis aan huis campagne voert om kiezers achter zich te krijgen in zijn streven om in 2015 regeermacht te verwerven. President Bouterse voelt de hete adem van Santokhi in zijn nek door de opmars van de VHP. De angst zit er diep in bij hem.

Eenieder weet dat president Bouterse de samenleving steeds voorhoudt dat Santokhi zaken deed met de vermoorde drugsdealer Segebai. Een uitgesproken "Segebai vonnis" tegen Desi Bouterse, welk een blok aan zijn been is, is ook een nachtmerrie voor de president. Het hindert hem bijzonder dat hij als president met dit “Segebai vonnis” verder door het leven moet gaan.

President Bouterse heeft in de verste verte niet eraan gedacht dat hij te maken heeft met een man die leiderschap uitstraalt, een man die niet bang is voor intimidatie  en provocatie. Op de provocerende opmerkingen van Bouterse, heeft Santokhi hem heel goed van repliek gediend. De president moest wel geweten hebben dat als je de bal kaatst hem zeker terug moet verwachten.

Als president Bouterse kennis draagt van strafbare feiten die gepleegd zijn door Santokhi en de VHP, is zijn plicht aangifte te doen bij de PG.  Maar voordat hij naar de PG stapt, wil ik de president adviseren om eerst de gangsters te identificeren in zijn eigen politieke huis.

Als VHPér voel ik me diep beledigd door de stigmatiserende uitspraken van president Bouterse. Als hij zegt dat de VHP en Santokhi gangsters zijn, is dat een grote onzin. Niet de VHP en haar voorzitter maar de NDP en Bouta zijn gangsters. De VHP onder leiding van voorzitter Chandrikapersad Santokhi herbergt geen gangsters.

Er worden namen genoemd van top NDPérs in een aantal strafzaken, maar de president heeft wijselijk verzuimd die namen op te noemen. Met enkele voorbeelden wil ik illustreren wie de echte gangsters zijn. Het zijn feiten. Ik zal geen namen noemen anders zullen ze mij ook naar de rechter willen brengen.

In een drugszaak tegen ene Piet Wortel zijn er namen genoemd van top NDPérs; Welke top NDPér is hoofdverdachte in de meervoudige moorden van 8 december 1982; Welke top NDPér is op verdenking van terrorisme, drugs-en wapenhandel opgesloten in NewYork; Wiens naam wordt genoemd in de case van de drugscrimineel Rogerkhan; Welke top NDPér heeft economische belangen in het Tigri- gebied.

Begrijpt u nu waarom er niet wordt opgetreden door de huidige regering tegen Guyana? Door de labiele en latente houding van de huidige regering in de kwestie Tigri-gebied komt de soevereiniteit van Suriname in het geding.

President Bouterse is een ware meester in verdeel- en heerspolitiek. Hij probeert een wig te drijven tussen NPS en de VHP, daarbij bespeelt hij subtiel de gevoelige etnische snaar. Hij zei dat hij zich niet kan indenken dat Gregory Rusland het nodige respect aan een VHP-presidentskandidaat zou moeten tonen. Daarmee geeft hij aan dat Gregory Rusland en de NPS een Hindostaan als president niet zou moeten accepteren

President Bouterse probeert de aanhang van de NPS op te jutten tegen Santokhi. De aanhang van de NPS wordt angst aangejaagd door te suggereren dat Suriname een Hindostaanse president krijgt, in de persoon van Santokhi. Door deze opmerking van Bouterse wordt de samenleving gepolariseerd en verscheurd. Dit is gewoon walgelijk en schandelijk. Dit soort zaken siert een president niet.

President Bouterse zei ook dat de verkiezingen in 2015 zal gaan over: dekolonisatie en rekolonisatie. In mijn optiek zal de verkiezingen gaan over: goed bestuur en slecht bestuur; eenheid en verwijdering; democratie en autocratie; vrijheid van meningsuiting en perscensuur.

Naar mijn beste weten heeft de persoon van Desire Delano Bouterse geen enkele bijdrage geleverd aan de onafhankelijkheid van Suriname. Hij moet dus de laatste persoon zijn om over dekolonisatie en rekolonisatie te praten. Hij is zo angstig voor "de witte man" dat hij de “nieuwe kolonisator China” niet ziet.

Door de interne perikelen binnen de NDP is het nu duidelijk dat de “berm” onder water loopt. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, uit paniek wist president Bouterse niet welke boodschap hij aan het volk moest brengen.

President Bouterse had ook over het roven van gronden. Hij zei dat de VHP grond heeft geroofd van mensen. De president vertelt niet dat huidige regering veel goudvelden heeft geroofd van de arme binnenlandse bewoners en die zijn uitgegeven aan loyalisten van de paarse partij. Wie heeft een groot deel van het jaarbeursterrein geroofd, waarop nu het gebouw van Ocer staat.

De president zei verder dat er veel gerealiseerd is door de huidige regering, maar op 1 januari 2014 zegt de president in zijn nieuwjaarsrede dat uit een analyse van de regering is komen vast te staan dat de overheid over onvoldoende uitvoeringscapaciteit beschikt om de gewenste nationale ontwikkeling te stuwen. Zie daar de contradictie.

Naipal. A.I

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /Ingezonden

02-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics