Nickerie.Net, woensdag 15 januari 2014


SML en SNRI gaan samen werken aan betere rijst

15/01/2014  - Beta Debidien

WAGENINGEN - De Stichting Machinale Landbouw (SML) en de Stichting Nationaal Rijstonderzoek Instutuut (SNRI) gaan samenwerken. Beide organisaties hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Kardi Kartosowieto van de SNRI (l) en Carlo Soemotinojo van de SML plaatsen hun handtekeningen onder het samenwerkingsdocument.Kardi Kartosowieto van de SNRI (l) en Carlo Soemotinojo van de SML plaatsen hun handtekeningen onder het samenwerkingsdocument.

Carlo Soemotinojo, voorzitter van het stichtingsbestuur van de SML, zegt dat de samenwerking als doel heeft de Surinaamse rijstsector tot grotere hoogten te brengen. In het bijzonder wil de stichting het rijstonderzoek verbeteren, als basis voor de ontwikkeling van de hele rijstkolom.

De overwegingen die hebben geleid tot deze samenwerking zijn onder andere dat de SML in het verleden een belangerijke bijdrage heeft geleverd aan het Rijstonderzoek en de Rijstproducten in Suriname. "Vanwege de sluiting in 2004 heeft de SML deze taken de laatste jaren niet meer kunnen vervullen", vertelt Soemotinojo. Volgens hem heeft de SNRI hierdoor in grotere mate de taken van de SML ten aanzien van rijstonderzoek overgenomen.

De SML erkent de rol die de SNRI in het onderzoek vervult en de SNRI onderkent op haar beurt de rol die de SML heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Surinaamse Rijstsector. De SML wil gezien haar verantwoordelijkheid een financiŽle en facilitaire bijdrage blijven leveren.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

14-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics