Nickerie.Net, zondag 26 januari 2014


Santokhi waarschuwt: ondergrondse strijdmethoden

PARAMARIBO, 26 jan – “In deze regering zitten delen die van het ondergrondse houden.” Dit zei VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Nieuw Front-partner SPA. Dit element van en in de regering moet reden geven tot voorzichtigheid. Het Nieuw Front is weliswaar strijdvaardig en vol zelfvertrouwen.

De huidige regeerders laten zoveel steken vallen, dat het bij de komende verkiezingen niet anders kan dan uitlopen op een overname van de regering. Alleen, er zit een adder onder het gras. “Er moet een verandering van regering komen. Maar het zal geen strijd worden waarbij de tegenstander zich makkelijk zal laten wegstemmen. Ze gaan strijd leveren, houd rekening met de regeercultuur van deze mensen”, zei Santokhi. Sinds de coup van tachtig is veel geleerd.

Dat de democratie zal zegevieren hoeft niet zo vanzelfsprekend te zijn. “De strijdmethoden zijn niet die wij als democraten gewend zijn. Men is bezig met discussies in kleine kamers, zoals het verbieden van combinaties”, aldus Santokhi. Maar ook als de verkiezingen voorbij, wacht nog de verkiezing van een president. Dat moet maar direct in het parlement gebeuren om gerommel te voorkomen. “We moeten in één keer winnen.”

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /GFC

23-01-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics