Nickerie.Net, zaterdag 08 februari 2014


Ex-Surlanders ondersteunen actie bacovenarbeiders

NIEUW-NICKERIE - Oud-arbeiders van het toenmalige Surland ondersteunen de actie van werknemers van de Stichting Behoud Bananen Sector (SBBS), verenigd in de Bacoven Arbeiders Bond Nickerie (BABN). In een schrijven vragen ze president Bouterse om "uit erkentelijkheid, solidariteit en humanitaire overwegingen" een deel van de opbrengsten na de privatisering te geven aan noodlijdende oudgedienden van Surland.

Ex-Surlanders ondersteunen actie bacovenarbeidersHarripersad Autar, oud-secretaris van de vakbond bij Surland zegt dat het gaat om iets meer dan duizend ex-arbeiders, inclusief de gepensioneerden, die recht hebben op een uitkering. Volgens BABN-voorzitter Dayanand Dwarka heeft de privatisering van het bacovenbedrijf de staat Suriname 31 miljoen Amerikaanse dollar opgeleverd.

Surland sloot in april 2002 abrupt de deuren. Daarna het bedrijf een afgeslankte doorstart als SBBS. Voor arbeiders die er jarenlang hebben gewerkt was er geen pensioenregeling. Personen die nu zestig jaar en ouder zijn verkeren daardoor buiten hun schuld om in een onzekere situatie.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

08-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics