Nickerie.Net, donderdag 27 februari 2014


Nickeriaanse radioveteraan Soogriem Thakoerdath overleden

Radioveteraan Soogriem Thakoerdath. De Nickeriaanse radioveteraan Soogriem Thakoerdath is niet meer. Na 42 jaren omroep heeft hij woensdagochtend het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Na een operatie in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is de radioman niet meer bijgekomen. Het ontzielde lichaam van Thakoerdath is intussen overgebracht naar Nickerie.

194b11136091e8d1c01088215bdfb52b.jpg___foto_soegriem.jpgDe radiopresentator van Rasonic 105.3 FM heeft radio in Nickerie kleur gegeven met zijn gouden stem. Thakoerdath die de vorige maand nog zijn 60ste verjaardag vierde, begon zijn loopbaan als jonge presentator bij Radio Nickerie (RANI). Bij Rasonic heeft hij 17 jaren lang het beroep uitgeoefend. Hij heeft ook enkele jaren het programma Kalakaron ka Milan bij Rasonic Televisie verzorgd. Hierin kwamen artiesten aan het woord over hun muziek en zang.

Naast de reguliere uitzending bij de radio deed hij onder andere een baithak gana programma, een soca chutneyshow en andere speciale programma’s. Het lezen van de overlijdensberichten was een activiteit waar hij zeer bekend om stond in Nickerie. Soogriem Thakoerdath, the man with the golden voice’ laat een vrouw en twee kinderen achter.

ASP

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / ASP/NSS

27-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics