Nickerie.Net, maandag 10 maart 2014

De Ster, voetbalkampioen van de Nickerie 2013-2014

De Ster dolblij met het kampioenschap van Nickerie. De Ster uit Groot Henarpolder mag zich vanaf zondag officieel kampioen van Nickerie noemen. De club heeft in de finaleronde vijf wedstrijden gespeeld waarvan vier werden gewonnen. De Ster eindigde met 12 punten. Santos heeft uit vijf wedstrijden 10 punten behaald.

076ecd784349c5e72fe5550c8188a6de.jpg___ster.jpgDe laatste wedstrijd van de Nickerie Voetbal Bond (NVB) is zondagavond gespeeld. De Ster heeft deze wedstrijd verloren van S.V. Santos met 2-1. De ruststand was 1-0 voor Santos. Theodor Dors wist in de 44ste minuut Santos op voorsprong te brengen. Na de rust kwam De Ster terug en maakte gelijk. Desmond Bonaparte bracht ploegen in de 62ste minuut in evenwicht. Kort voor het einde was het de speler Derryl Austerlitz die geen fout maakte en de penalty in het doel schoot. Door de winst heeft Santos zich geplaatst als semikampioen van de NVB. Deze twee ploegen zullen de NVB vertegenwoordigen in het lidbondentoernooi dat op 22 maart van start gaat.

Na de wedstrijd zijn de prijzen direct uitgereikt. De speler Xaviero Perk van Santos werd topscorer van de competitie en de doelman van De Ster, Brian Rollings werd het minst gepasseerd. Na de wedstrijd werden met bierflessen gegooid door boze supporters, die het niet eens waren met het besluit van arbiter Ferdinand Kemble om in de 87ste minuut een penalty wegens handsbal toe te wijzen aan Santos. Ook de trainer van De Ster, Ernandes Winter, was niet eens met de penalty tegen zijn team.