Nickerie.Net, dinsdag 11 maart 2014


Waarheidscommissie waarschijnlijk niet voor 25 mei 2015

11/03/2014  - Eric Mahabier

SCHIPHOL - Het is niet te verwachten dat de door de Amnestiewet vereiste ‘Waarheids- en -Verzoeningscommissie” nog deze regeerperiode tot stand komt. Mega Combinatie fractieleider Ricardo Panka zegt dat het aanvankelijk de bedoeling was nog voor de verkiezingen van 25 mei 2015 de Wet Waarheids- en Verzoeningscommissie goedgekeurd te hebben. Panka is voorzitter van de parlementaire commissie die deze wet voorbereidt.

Fractievoorzitter van de Mega Combinatie Ricardo Panka verwacht niet dat de ‘Waarheids- en -Verzoeningscommissie” er deze regeerperiode nog komt. Fractievoorzitter van de Mega Combinatie Ricardo Panka verwacht niet dat de ‘Waarheids- en -Verzoeningscommissie” er deze regeerperiode nog komt. Foto: dWT Archief

"In feite moesten we voor de verkiezingen zover zijn. Maar na informatie en onderzoeken weten we nu in feite dat je voorzichtig moet zijn met opdringen van zaken aan mensen. Je moet in elk geval alle actoren bijbetrekken en de meningen horen en gezamenlijk de zaak tot een goed einde brengen", reageert Panka op vragen van de krant.

In dat kader starten binnenkort hearings om de meningen van alle "actoren" te horen over de instelling van deze waarheidscommissie. Panka zegt dat allen die een uitnodiging hadden voor de conferentie nationale dialoog, ook bij de hearings betrokken zullen worden. Er wordt nu een evaluatie gepleegd van de conferentie.

De Waarheids- en Verzoeningscommissie zal ingesteld worden voor onderzoek en waarheidsvinding van mensenrechtenschendingen in de periode 1980- 1985, waaronder de gebeurtenissen op 8 december 1982. In de op 4 april 2012 aangenomen Amnestiewet is vastgelegd dat de instelling van de Waarheids- en Verzoeningscommissie 'onmiddelijke' na de afkondiging van de wet zal plaatsvinden. "Onmiddellijk kan juridisch bekeken alle richtingen brengen. In elk geval, het moet komen", reageert Panka daarop.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

11-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics