Nickerie.Net, maandag 14 april 2014


Tweede shuntmissie in ziekenhuis Nickerie

13/04/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Agemeen chirurg Herman Veen heeft de afgelopen twee weken een geslaagde shuntmissie uitgevoerd in het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie. ďHet gaat om een chirurgisch aangelegde verbinding tussen een ader en een slagader die geplaatst is in de onderarm van 28 patiŽnten die dialyseren,Ē zegt Antoine Elias, algemeen directeur van het ziekenhuis in Nickerie.

Algemeen chirurg Herman Veen wijst aan waar de shunt in de arm geplaatst wordt.Algemeen chirurg Herman Veen wijst aan waar de shunt in de arm geplaatst wordt.

Het project is voor de tweede keer uitgevoerd in samenwerking met het team van de Operatie Kamer (OK) onder leiding van zuster Sonja Diran. De shunt is geplaatst bij acht patiŽnten van Diapura Paramaribo, negen van Brahma nierdialyse centrum Nickerie en Paramaribo en elf van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Volgens de algemeen directeur is het de bedoeling twee keer per jaar zulke missies uit te voeren in Suriname. Hij is de algemeen chirurg bijzonder dankbaar dat hij dit graag wil doen voor de Surinaamse patiŽnten. Elias heeft met de chirurg afgesproken oktober dit jaar weer zo'n missie uit te voeren in het ziekenhuis. Zuster Sonja Diran is met haar team bezig alle logistieke zaken voor te bereiden, zodat bij de eerstvolgende missie weer een groep mensen geholpen kan worden.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

14-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics