Nickerie.Net, donderdag 24 april 2014


Sterilisatie zwerfdieren Nickerie in volle gang

23/04/2014  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het probleem zwerfdieren in Nickerie wordt aangepakt. Meer dan honderddertig honden en katten zullen in vier dagen tijd onvruchtbaar worden gemaakt in Nickerie. De zwerfdieren worden gevangen en gesteriliseerd of gecastreerd. Ook eigenaren mogen hun huisdieren aanbieden om behandeld te worden tegen een betaling van SRD 50.

Een dierenarts bezig een hond te steriliseren in het voormalige gebouw van het commissariaat te Nieuw Nickerie.Een dierenarts bezig een hond te steriliseren in het voormalige gebouw van het commissariaat te Nieuw Nickerie.

Dat zegt Patrick Bhagwandien, voorzitter van de Stichting Henk Abrahams. Zijn organisatie is samen met de Stichting Dierenbescherming Suriname onder leiding van Mariska Bemelmans woensdag gestart met het steriliseren of castreren van de dieren in Nickerie. Dinsdagavond zijn negen honden en een poes gevangen in de omgeving van de lokale markt. "De dieren zijn onvruchtbaar gemaakt en na een complete medische behandeling teruggezet op de locatie waar ze gevangen werden", zegt Bhagwandien.

Volgens hem heeft district Nickerie een groter zwerfhondenprobleem dan Paramaribo. "We zijn tegen het doodschieten van de dieren, wat ook strafbaar is, vandaar dat wij het project hebben opgestart in het westen van het land." Bhagwandien benadrukt dat dit het niet de oplossing is. Het onvruchtbaar maken van de dieren zorgt slechts dat de populatie op straat niet verder groeit.

Zwerfhonden Nickerie. Fotografie Akhiel Mahabier

Zwerfhonden Nickerie. Fotografie: Akhiel Mahabier

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT

24-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics