Nickerie.Net, maandag 28 april 2014


VHP is er niet alleen voor de Hindostanen

“De VHP is geen Hindostaanse partij. Dat is helemaal waar. VHP is een nationale partij en staat voor elke bevolkingsgroep of etniciteit open”. Dat zegt Priya Lachmon, een nakomeling van de legendarische Jagernath Lachmon aan GFC Nieuws. “De verbroederingspolitiek onder de verschillende bevolkingsgroepen is al jaren in het leven geroepen door de oprichter van de VHP, wijlen Jagernath Lachmon, samen met de toenmalige NPS leider Jopi Pengel. Wij van de VHP zijn voorstander van datgene dat gepropageerd wordt waarbij alle rassen centraal staan”, benadrukt de politica. “Als we om ons heen kijken en zien hoe in bepaalde delen van de wereld bepaalde bevolkingsgroepen tegen elkaar strijden en oorlog voeren, mogen wij van Suriname God dankbaar zijn dat wij wijlen Lachmon van de VHP en Jopi Pengel van de NPS in ons midden hebben gehad en dat wij zonder het vergieten van bloed in een multiculturele samenleving in eenheid met elkaar kunnen leven”.

http://www.nickerie.net“Na de dood van Pengel moest wijlen Lachmon van de VHP de fakkel alleen dragen en dat heeft hij ook succesvol kunnen doen. Zelfs toen de militairen in 1980 hun staatsgreep pleegde en Suriname bange nachten kende was het Lachmon van de VHP die de rust terug kon brengen door met de militairen in dialoog te gaan”.

“Wederom was het de diep ingewortelde idealen van de VHP, waaronder de verbroedering onder de bevolking, van vrede en rust, in eenheid en verscheidenheid, die verschillende partijen bij elkaar haalde met verschillende bevolkingsgroepen om de democratie gestalte te geven in Suriname middels het Front voor Democratie en Ontwikkeling in 1987″.

“Zodra de inter-etnische relaties onder druk komen te staan en de vrede op het spel zit, mag je elke vooruitgang vergeten. Wij van de VHP kunnen elkaar nooit en te nimmer bestrijden omwille van een ras, kleur of godsdienst. Wij zullen de wereld blijven tonen dat wij een land zijn waar alle rassen centraal staan”.

“Wij zullen deze verbroederingstheorie van wijlen mr. Jagernath Lachmon samen met de nieuwe ideeën van onze huidige VHP- voorzitter Chan Santokhi blijven voortzetten en tonen dat de VHP een partij is die nationalistisch is en dat wij met eenheid en vrede de verkiezingen straks zullen winnen en daarmede een bijdrage zullen leveren aan ons land en volk, ongeacht tot welke bevolkingsgroep u ook behoor”, aldus Lachmon.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /GFC

28-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics