Nickerie.Net, woensdag 30 april 2014


Girjasing fel over misstanden Naschoolse Opvang

Shailendra Girjasing van de NF/VHP-fractie heeft zich maandagavond fel uitgelaten in DNA over wat hij noemt de vele misstanden binnen het project Naschoolse Opvang. Het lid wenste te weten als de oude schulden reeds betaald zijn. Hij vreest wederom een valse start.

Girjasing vroeg de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling(Minov) duidelijkheid over de Naschoolse Opvang nieuwe stijl en waar het accent op wordt gelegd. Het lid had ook vragen over de controle van de voeding.

Nog steeds constateert Girjasing dat het accent gelegd wordt bij de voeding in plaats van de studieresultaten. “Niemand praat over de studieresultaten van de kinderen”, omdat er volgens het lid gesjoemeld wordt op dit stuk. Het lid bracht in herinnering dat het de President van de Republiek Suriname was die verklaard heeft dat partijgenoten sjoemelen met gelden van het project. De president was volgens Girjasing zelf zo bang dat hij gezegd heeft niet te hopen dat hetzelfde zal gebeuren met de basisziektekostenverzekering.

Girjasing wilde verder van de minister weten wat zijn beleid is om de sport binnen dit project tot ontwikkeling te brengen. ‘Djoel’ spelen en ‘elle’ doen wij thuis in de buurt en niet op school, merkte het lid op. Hij vindt dat onder anderen de kinderen moeten leren zwemmen, dammen en schaken.(Edunet)

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /GFC

29-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics