Nickerie.Net, woensdag 30 april 2014


BEP: Samenwerken met Abop alleen zonder Brunswijk

29/04/2014 - Naomi Hoever

PARAMARIBO - Volgens de voorzitter van de BEP (Broederschap en Eenheid in de Politiek), Celsius Waterberg, zijn er stoorzenders in de Abop die een verdere samenwerking met de BEP in de weg staan. Volgens Waterberg is het alom bekend dat Ronnie Brunswijk optreedt als de alleenheerser binnen A Combinatie.

BEP-voorzitter Celsius Waterberg geflankeerd door parlementariėr Ronnie Asabina.BEP-voorzitter Celsius Waterberg geflankeerd door parlementariėr Ronnie Asabina.

Dat zei de BEP-voorzitter dinsdagochtend op een persconferentie ter ere van het 41-jarig bestaan van de partij. Waterberg vindt dat Brunswijk de 'baas' uithangt. De BEP-voorzitter geeft aan dat een samenwerking alleen mogelijk is als de leider van de Abop terugtreedt. "De Abop bestaat uit een persoon", omschrijft hij de machtspositie.

Hoewel Waterberg zegt dat hij geen persoonlijk probleem heeft met Brunswijk, bestempelt hij de Abop-voorman als iemand zonder visie. "Misschien heeft hij wel zoutvisie maar geen visie", haalde hij uit naar Brunswijk.

Ook een mogelijke samenwerking met de NDP van Desi Bouterse ziet de BEP niet zitten. Hij omschrijft de NDP als een partij die scheuring brengt binnen andere politieke combinaties. Ook typeerde Waterberg de paarse partij als een die scheidslijnen brengt tussen bevolkingsgroepen. Verder wordt de NDP gezien als een partij die staatsmiddelen verbrast.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /GFC

30-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics