Nickerie.Net, maandag 26 mei 2014


Het RC Maagdenhuis uit Amsterdam doneert Rolstoelbus aan de WINgroep

Afgelopen vrijdag 23 mei 2014 vonden er bij de WINgroep drie belangrijke gebeurtenissen plaats. Allereerst mocht de WINgroep van het RC Maagdenhuis een prachtige rolstoelbus in ontvangst nemen. De WINgroep gaat de bus inzetten voor het vervoer van (rolstoelafhankelijke) senioren. Voor het Maagdenhuis was deze schenking een logisch vervolg op hun financiering van de appartementen voor senioren en het dagactiviteitencentrum op het terrein van de WINgroep. De rolstoelbus biedt ook plaats aan senioren die slecht ter been zijn. De rolstoelbus beschikt over een lift en een verlaagde instap.

De inzet van de WINgroep is om de vervoerskosten voor senioren zo laag mogelijk te houden. Dank zij de samenwerking met het Streekziekenhuis Nickerie is dat ook gelukt. Dezelfde dag namelijk werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarin overeengekomen is dat het Streekziekenhuis de chauffeur voor de rolstoelbus gaat leveren.

De derde activiteit die op het WINgroep terrein plaatsvond was de proclamatie van de Vereniging van Rolstoelgebruikers Nickerie. Deze vereniging die de ondersteuning van de WINgroep geniet, gaat opkomen voor de belangen van mensen die rolstoelafhankelijk zijn of slecht ter been. De vereniging gaat zich inzetten om overheidsgebouwen, winkels en restaurants rolstoelvriendelijk te maken. Maar ook wil zij voor mensen in een rolstoel activiteiten ontwikkelen zodat zij uit huis gaan en een zinvolle dagbesteding kunnen hebben.

www.nickerie.net

www.nickerie.net

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /WiN

23-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics