Nickerie.Net, zaterdag 31 mei 2014


Nederlander Amarnath Jagmohan van Surinaamse afkomst uitgeleverd aan Singapore

De Nederlander Amarnath Jagmohan wordt vandaag uitgeleverd aan Singapore. De 52-jarige die in Suriname is geboren heeft onuitputtelijk alle rechtswegen aangewend om uitlevering te voorkomen. De rechter in Trinidad heeft geoordeeld dat de man die gezocht wordt voor fraude, vandaag wordt getransporteerd naar het Zuidoost-Aziatisch land.

JagmohanIn mei 2003 zou Jagmohan verschillende geldschieters in Singapore hebben bezocht en geprobeerd hebben valse euroís aan hen te verslijten voor Singaporese dollars. Op hem zijn ook valse euroís gevonden. Jagmohan was aangeklaagd in Singapore maar zag kans om tijdens zijn proces, waarbij hij op borgtocht was vrijgelaten, te vluchten. Hij is vorig jaar op 29 januari op Trinidad en Tobago onder een voorlopig arrestatiebevel aangehouden.

Jagmohan heeft gistermiddag zijn laatste poging om uitlevering te voorkomen, verloren. De rechter in de beroepszaak heeft zijn verzoek om schorsing van zijn uitlevering afgewezen. De rechtszaak is eerder deze week ingediend nadat ambtenaren van Singapore in Trinidad waren gearriveerd om Jagmohan te escorteren naar het Zuidoost-Aziatisch land.

De Nederlander kreeg hoop in januari toen een andere rechter van het Hooggerechtshof oordeelde dat zijn voortdurende detentie onrechtmatig was. Ook zouden enkele documenten voor het uitleveringsverzoek van de Singaporese autoriteiten niet goed zijn gecertificeerd en ontbrak er een foto. De rechter beval toen op grond hiervan de onmiddellijke vrijlating van Jagmohan op borgtocht van US$ 350.000. Jagmohan was echter niet in staat te voldoen aan de strenge voorwaarden van de borgtocht. Op 18 maart besliste een panel van drie leden van het Hof van Beroep dat het oordeel van de rechter onjuist was. Politierechter Marcia Ayers-Caesar heeft daarop goedkeuring gegeven aan de uitleveringsprocedure van Jagmohan. De Nederlander moet ook alle juridische proceskosten van de Staat voor zijn uitlevering betalen.

 


Amarnath Jagmohan to be extradited

By Editor / October 9, 2013

JagmohanAfter being posted on the wanted list of Interpol ,Amarnath Jagmohan who is a Dutch national was arrested in Trinidad and Tobago .He is wanted in Singapore, to face charges of uttering forged documents and counterfeit currency possession which were found on him.

According to the Attorney Generalís office, the Central Authority Unit obtained a warrant of committal for the accused, Amarnath Jagmohan.

According to the AGís office, Chief Magistrate Marcia Ayers-Caesar, sitting in the Eighth Port of Spain Magistrates Court, issued the order committing Jagmohan into custody to await his extradition to Singapore.

It is alleged that Jagmohan visited several money-lenders in Singapore in 2003 and attempted to change counterfeit euros for Singapore dollars.

After being charged and obtaining bail,Jagmohan fled Singapore while awaiting trial

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /TT News / NSS

31-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics