Nickerie.Net, zondag 01 juni 2014


Priya Lachmon: VHP een doorn in het oog van kwaadwilligen

“De groei van de VHP is een doorn in het oog voor politieke tegenstanders. Politieke aanvallen zullen nu beginnen. Men zal politiek heel vies en vuil gaan bedrijven om het volk van Suriname te misleiden”, zegt Priya Lachmon van de VHP. Er zullen volgens haar een heleboel verhalen of fabeltjes verteld worden om de VHP een nederlaag te doen kennen, maar dat zal ongetwijfeld een mislukte poging zijn. “Het is echt tijd dat het volk van Suriname op 25 mei 2015 afrekent met bepaalde politieke figuren die zich keer op keer zitten te misdragen. De tijd van de zogeheten ‘njang dringi en priesierie’ moet men nu volledig afgesloten worden en moeten we denken aan de toekomst”.

Lachmon: “het is duidelijk dat de VHP in opmars is, dus gaat men zeker proberen om verdeeldheid te zaaien. Politieke verdeeldheid is in Suriname geen onbekende zaak, dus moeten we ook hiertegen strijden. In de meeste gevallen zal het meer neerkomen op aanvallen op het privé- en sociaal leven van de VHP’ers. Ik wil alle VHP’ers oproepen om heel alert te zijn voor de politieke tegenstanders en de strijd te blijven voeren en ze tonen dat het algemeen belang boven het eigen belang staat”.

Lachmon roept de jongeren die gaan stemmen op om zich niet te laten misleiden door politieke opponenten die zand willen strooien in hun ogen. “Men gaat misschien met dollars, presentjes en valse beloftes naar jullie toekomen en proberen jullie om te kopen. Laten wij jongeren ons opstellen als democratische burgers en ze tonen dat wij niet zo goedkoop zijn, maar dat wij jongeren ook een eigen mening hebben die ook belangrijk is om te verkondigen”.

De ‘first’ en de ’second voters’ moeten volgens Lachmon extra waakzaam zijn dat deze politieke virussen ze niet besmetten. Zij wijst de jongeren er verder op dat er een andere wind binnen de VHP waait met Chan Santokhi als partijleider. Santokhi heeft volgens Lachmon als minister van Justitie en Politie een hele goede job verricht en had hij Suriname tot één van de veiligste landen weten te maken in onze regio.

Het huidig beleid op het ministerie baart enorm veel zorgen, de toenemende corruptie en criminaliteit zijn daar voorbeelden van. Ook de rechtstaat Suriname is momenteel aan het afbrokkelen. “Kiezers het is tijd dat we op 25 mei 2015 afrekenen met de machtsstaat Suriname en gaan voor de rechtstaat Suriname”, aldus Lachmon.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /GFC

01-06-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics