Nickerie.Net, woensdag 25 juni 2014


Voorzitter ressortraad Westelijke Polders wil naar VHP

De voorzitter van de ressortraad van de Westelijke Polders in het district Nickerie, Siewram Kanhai, is voornemens om van de NDP over te stappen naar de VHP. Aanleiding van deze stap is ontevredenheid. Kanhai is al bijkans vier jaar voorzitter van de ressortraad van de Westelijke Polders en er zijn bijna geen zaken gerealiseerd die worden aangekaart. Denigrerende opmerkingen van Rashied Doekhie richting Kanhai heeft hem doen besluiten om NDP vaarwel te zeggen.

 “Maandelijks moeten wij samen met de overige leden notulen opmaken en doorgeven aan de autoriteiten, maar dit wordt gewoon weggesmeten. Zelfs zaken die tijdens hoorzittingen worden aangekaart, worden genegeerd. Doekhie heeft mij persoonlijk gezegd dat onze stukken worden weggesmeten”, zegt Kanhai aan Dagblad Suriname. Volgens Kanhai deed hij voor de bouw van Mulo West een voorstel aan de leden van de NDP in Nickerie, om de school neer te zetten in het midden van de Stalweide, vlak naast de Skroetjieschool. Toen hadden de leden ingestemd en aan Kanhai was toen gevraagd om de bouwtekeningen in orde te maken.

‘Als zij niet goed regeren, zal ik ze bedanken’ Volgens Kanhai is er plotseling besloten om de school te bouwen aan de Gemaalweg. “Hierna heeft parlementariër Rashied Doekhie tijdens een vergadering in de Westelijke Polders laten weten dat ik de school te Stalweide wilde hebben om daar bara en roti te verkopen. Nickerianen noemen Doekhie de president van Nickerie, maar dit vind ik persoonlijk niet. Hij wil alles doen wat in zijn hoofd opkomt. Zodra deze man in de media komt, begint hij meteen mensen te beschuldigen en met zulke mensen kan ik niet verder werken”, zei Kanhai. Hij geeft aan dat hij weer naar zijn oude partij, de VHP, gaat. Kanhai zegt dat er nu een nieuwe voorzitter is gekozen voor de VHP, Chandrikapersad Santokhi, en met hem kan hij wel in zee gaan. “Voorlopig wil ik nog zien welke zaken de huidige regering realiseert, maar ik denk niet dat zij nog veel kunnen doen. In oktober dit jaar zal ik de NDP officieel op de hoogte stellen van zijn vertrek. En in mei 2015 ga ik als lid van de VHP de verkiezingen in. Toen Doekhie samen met president Bouterse mij had benaderd in 2010, had ik hen al gezegd dat als zij niet goed regeren, ik hen zou bedanken. En nu is het zo ver. Steeds komen de leden van de rr en burgers mij vragen wanneer de door hen aangekaarte zaken gerealiseerd zullen worden. En als ik dit aanhaal bij de autoriteiten, dan zeggen zij mij steeds dat er geen geld is. Verder wordt ik de laatste tijd niet meer op de hoogte gesteld van projecten die door de regering uitgevoerd worden in mijn ressort”, zegt Kanhai.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / DBS / FOS

17-06-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics