Nickerie.Net, donderdag 03 juli 2014


Ameerali is marionet van president

In de juli-editie van Parbode haalt Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) en zelf ondernemer, fel uit naar de vice-president Robert Ameerali en andere politieke figuren. De fly-overs en tramverbindingen die door de regering zijn beloofd, zijn volgens hem niets anders dan dwaze beloften, om het volk koest te houden. Vooral Ameerali moet het ontgelden. Binda: “Bij de regeringsvorming in 2010 droomden zowel Paul Somohardjo als Ronnie Brunswijk ervan om vice-president te worden. Bouterse is slim genoeg geweest om plots met Ameerali op de proppen te komen, en hem dan nog voor te stellen als een kandidaat van Abop, de partij van Brunswijk.

Er is helemaal nooit enige samenwerking tussen Ameerali en Brunswijk geweest, ook niet in de zestien jaar dat ik met Ameerali heb samengewerkt in de Kamer van Koophandel. De nieuwe vice-president is vervolgens in een politieke arena beland, in een corrupt systeem, waarvan hij zelf geen enkel benul had. Hij is nu een marionet van de president, die het uiteindelijk volledig voor het zeggen heeft.

Indien hij eerlijk zou zijn voor zichzelf, dan gooit hij meteen de handdoek in de ring.” Over het minimumloon zegt de ondernemer: “Dat mag zeker niet te hoog worden, want het heeft ook gevaren. In Suriname denkt men dat het geweldig goed gaat met iemand zodra hij een bedrijf runt en personeel in dienst heeft. Niets is minder maar, want ook onze onkosten nemen elke dag toe. Van ondernemers wordt echter meteen gedacht dat we kapitalisten zijn, dat we arme mensen uitbuiten en daar zelf schatrijk van worden.

Met name vakbondsleider Ronald Hooghart praat altijd over ons als kapitalisten, terwijl hij zelf de grootste kapitalist is die er rondloopt”. In deze Parbode staat ook een reportage waarin de toekomst van onze internationale luchthaven tegen het licht wordt gehouden. Wordt het ooit nog dé regionale hub? Het bezit in elk geval wel de potentie, zegt Gerard Brunings, adviseur op het kabinet van de president en presidentcommissaris van de SLM.

“We hebben hier de langste landingsbaan de regering wil vanuit Zanderij zo veel mogelijk vluchten, naar zo veel mogelijk bestemmingen’”. Verder in Parbode de reportage ‘Ook Ghana worstelt met slavernijverleden’, waarin het schuldgevoel dat is blijven leven, in perspectief wordt gebracht. De vroegere slavenforten, waar bijkans 1,25 miljoen Afrikanen vastzaten die waren ontvoerd of gekocht in het achterland, zijn daar een constante herinnering aan.

In de rechtszaalrubriek Amra wordt de pijnlijke ervaring gedeeld van een puber die onder het toeziend oog van haar bloedeigen moeder, werd misbruikt door haar stiefvader. Hulpeloos onderging ze de verkrachting, terwijl zij haar moeder smeekte om hulp.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Parbode

03-07-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics