Nickerie.Net, dinsdag 15 juli 2014


President, a dren fu yu o de wan nachtmerrie

PARAMARIBO - Deze woorden sprak de voorzitter van de Verenigde Hervormings Partij (VHP) Chandrikapersad Santhokhi op een uitdagende toon. “Ik ga niet praten over de grote bruggen die zouden komen, ik ga niet praten over de tunnel die naar Brazilië zou gaan, ik ga niet praten over 18000 woningen en flyovers. Laat dat een droom blijven voor onze president.” Zo sprak Santhokhi vrijdagavond tijdens een ressortvergadering in het partijcentrum De Olifant. Bij deze vergadering werden er 72 VHP kernbestuursleden geïnstalleerd voor het ressort Paramaribo. Deze kernen hebben een intensieve training ondergaan, waarvoor zij een certificaat ontvingen.

Foto: VHP-voorzitter Chandrikapersad Santhokhi

De training was bedoeld om de kernen de statuten van de partij bij te brengen zodat zij tijdens partijvergaderingen en op het veld geen fouten maken of verkeerde dingen doen, waardoor men naar de rechter wordt gesleept door één of ander kernlid. “Dit zijn onze soldaten die worden getraind om op het veld voor de partij te werken,” verduidelijkte VHP-topper Mahinderpersad Rathipal.

Na de installatie van de kern Paramaribo gaat de VHP over twee weken door in het district Wanica met het installeren van 101 kernleden, het district Saramacca met 19, het district Commewijne met 21, het district Nickerie met 35 en de districten Coronie en Para met elk 3 kernleden.

Deze kernleden zullen vóór 31 augustus geïnstalleerd worden, omdat op die datum deze VHP’ers bij elkaar in het partijcongres zullen komen om te bepalen welke richting de partij moet opgaan bij de aanstaande verkiezingen. De partijen die een maand geleden een intentieverklaring voor samenwerking hebben ondertekend met de VHP, te weten de NPS, SPA, DA’91, BEP, PL en KTPI, zijn nu drukdoende overleg te plegen.

In de verklaring is de intentie aangegeven dat de zeven politieke partijen een samenwerkingsverband zullen aangaan op RR en DR-niveau, terwijl over een samenwerking op DNA-niveau nog gesproken zal worden. “De bedoeling is dat de partij groter wordt. We hebben momenteel acht zetels, dus bij de komende verkiezing wordt het zeker meer dan acht zetels en dat laten wij over aan de kiezers”, aldus Rathipal.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / No Spang

14-07-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics