Nickerie.Net, vrijdag 01 augustus 2014


Adron voert zaaizaadproductie op

01/08/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron) heeft de productie van kwaliteitszaad opgevoerd. Dit seizoen heeft Adron bijna zeventig hectare ingezaaid op het areaal van de Stichting Machinale Landbouw in Wageningen. Dat is twintig hectare meer dan vorig jaar.

Vorig seizoen behaalde Adron bij de eerste inzaai een optimale opbrengst op het terrein van de Stichting Machinale Landbouw in Wageningen.Vorig seizoen behaalde Adron bij de eerste inzaai een optimale opbrengst op het terrein van de Stichting Machinale Landbouw in Wageningen. Foto: Beta Debidien

Volgens Soedeschand Jairam, waarnemend directeur van Adron, is het de bedoeling dat Adron het komend seizoen de boeren weer voorziet van kwalitatief goed zaad. Dit is één van de projecten die Jairam graag gerealiseerd wilde zien.

Voor de inzaai van de gewenste dertigduizend hectare rijst is ongeveer vijfduizend ton zaaizaad nodig. Jairam kijkt ook uit naar de Prins Bernhardpolder om ook daar te starten met de productie van zaaizaad. Jairam heeft de toezegging van landbouwminister Soeresh Algoe om vanaf september van dit jaar te beginnen met de activiteiten. "Hier hebben we een areaal van 520 hectare ter beschikking, waarmee wij de zaaizaadvoorziening beter kunnen garanderen."

De zaaizaadvoorziening is één van de belangrijke voorwaarden om de kwaliteit en de opbrengst van rijst te vergroten. De productie van zaad wordt ook opgevoerd door middel voorlichting en het begeleiden van de boeren, zodat zij een kwalitatief goed product leveren dat ook gebruikt kan worden als zaaizaad.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT 01-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics