Nickerie.Net, maandag 25 augustus 2014


Industrieel Imro Manglie verzoekt NDP-partijgenoten om te stoppen met stelen in Nickerie

 

Het zit de industrieel Imro Manglie niet lekker hoe zijn NDP-partij genoten aan het roven zijn geslagen in Nickerie. Hij heeft het over enkele families die zich ineens tot de elite van Nickerie noemen en claimen bescherming en steun te hebben van eveneens van roofbeschuldigde parlementariër Rashied Doekhie en een naïeve president die vooral probeert munt te slaan uit de gespannen situatie in Nickerie onder de NDP-ers. De heer Manglie heeft zich geërgerd aan de manier hoe een aantal 'NDP-rovers' zich genesteld had om de president heen tijdens zijn recente bezoek in Nickerie.

 

De ruzie tussen Manglie en Rashied Doekhie begon toen letterlijk onder NDP vlag een lading zogenaamde goedkope kunstmest Nickerie werd binnen gevaren onder de noemer van Petro Caribe deal. Dit bleek achteraf helemaal niets met de deal te maken te hebben. Er was gewoon geen deal! Alle wilde verhalen over goedkope kunstmest bleken onderdeel te zijn van ordinaire NDP propaganda om rijstboeren aan de partij te binden. De kunstmest werd zelfs duurder verkocht dan de prijs die werd gehanteerd door bestaande lokale kunstmestverkopers. Feit was dat er behoorlijke winst was gemaakt door Doekhie en Manglie met de import en toen de buit verdeeld moest worden, bleek dat Doekhie een behoorlijk vals spelletje te hebben gespeeld met Imro Manglie, met slaande ruzie als gevolg. Vanaf dat moment is ImroManglie in het ongenade gevallen bij Doekhie en de ondernemer J. Mahespalsingh heeft met beide handen zijn kans gegrepen om binnen het corrupte NDP bolwerk in Nickerie door te dringen. Hij is exclusieve brandstofleverancier van zowel EBS Nickerie als de Wakay pompen. Andere leveranciers die brandstof voor een veel voordeliger prijs zouden willen leveren, worden door Doekhie & Co. buiten de deur gehouden.

 

Omdat Doekhie in het verleden een cruciale rol heeft gespeeld in de drugshandel tussen de Guyanese topcrimineel Roger Khan en familie Bouterse, blijft Bouterse zijn hand boven het hoofd houden van Rashied Doekhie ongeacht wat hij zegt of doet. Bouterse probeert Imro Manglie nog aan het lijntje te houden, maar insiders hebben het al lang door dat het slechts een schijnvertoning is. Meeste activiteiten van de NDP worden nu voor een groot deel gesponsord door de olieleverancier, waar andere olieleveranciers uit het district vraagtekens bij plaatsen of de inkomsten echt alleen afkomstig zijn uit de oliehandel.

 

Manglie heeft via de lokale media al aangegeven dat ‘Time will tell’ en dat even wacht om op het juiste moment de beerput open te doen over de corruptieve praktijken van Doekhie & Co. Ook voor de procureur generaal zou hij al harde bewijzen hebben liggen.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/FOS Network (ingezonden) 25-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics