Nickerie.Net, zondag 31 augustus 2014


"Invloedrijke Dino ondersteunde terrorisme"

PARAMARIBO - De Amerikaanse openbare aanklager Preet Bharara, die de bestrijding van terrorisme als topprioriteit ziet, is erop gebrand presidentszoon Dino Bouterse voor tientallen jaren achter slot en grendel te krijgen. Dit blijkt uit een vrijdag uitgegeven persverklaring van de United States Attorneys Office - Southern District of New York. Bouterse junior heeft naar zeggen van Bharara schuld bekend aan een aanklacht waarin gesteld wordt dat hij poogde materiŽle steun te verlenen aan de terroristische organisatie Hezbollah, een aanklacht tot samenzwering cocaÔne te importeren in de Verenigde Staten, en een aanklacht tot het dragen van een vuurwapen. Op deze aanklachten staat maximaal straf van levenslange celstraf en een wettelijk verplicht gestelde minimale celstraf van 15 jaar.

Archieffoto: Dino Bouterse

"Today, a supporter of terrorism, who was in a position of national power in Suriname and presented himself as an opponent of terrorism, has plead guilty. In addition to conspiring to import cocaine into the United States, Dino Bouterse has acknowledged that he attempted to provide material support to Hezbollah. Now he faces, at a minimum, 15 years in prison", zei Manhattan U.S. Attorney Preet Bharara letterlijk hierover.

In de persverklaring wordt onderstreept dat Bouterse junior zijn positie in 2013 misbruikt heeft om personen bij te staan van wie hij geloofde dat ze leden van Hezbollah waren en van plan waren terreuraanslagen tegen Amerikaanse belangen te plegen. In ruil voor miljoenen dollars was Bouterse overeengekomen grote aantallen Hezbollah-strijders naar Suriname te laten overkomen, en ons land te gebruiken als een permanente basis voor onder andere aanslagen op Amerikaanse doelen.

Ter bevordering van zijn inspanningen om Hezbollah te helpen, leverde Bouterse een vals Surinaams paspoort aan een vermeende Hezbollah-lid, welke in werkelijkheid een undercover agent was . In juni 2013 zou Dino Bouterse en zijn medeverdachte, Edmund Quincy Muntslag, een ontmoeting in Suriname hebben gehad met een vertrouwenspersoon van de DEA, die undercover opereerde. Besproken werd dat cocaÔne naar de VS via een commerciŽle vlucht zou worden vervoerd en Bouterse toonde de informant daarbij een raketwerper en een kilo cocaÔne.

In juli 2013 heeft Dino eveneens een ontmoeting met de undercover agent gehad in Europa en de presidentszoon, nota bene CTU-topper, stemde toe 30 tot 60 Hezbollahleden in Suriname toe te laten voor training en operaties. Hij gaf ook aan dat een Hezbollah-cel in Suriname wilde voor zijn persoonlijke gewapende macht.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / No Spang 31-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics